» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Imst-Gurgltal régió a Rosengarten-szurdokkal és kék barlangjával számos látogatót vonz.


A városból gyalog könnyedén elérhetjük a szurdokot, amelyet a Schinderbach formált 235 millió éven keresztül koptatva a dolomitot és mészkövet. A kristálytiszta víz kedvez a különösen változatos élővilágnak.

A 2 km hosszú Rosengartenschlucht-szurdokon keresztül zúg a Schinderbach-patak - a látványt a szurdokon átvezető gyalogútról figyelhetjük meg.

A Rosengarten-szurdok különösen a geológusok számára kincsesbánya is, mivel több millió éves földtörténeti múlt tükröződik itt.

A Rosengarten-szurdok az Imst központjában található Szent János-templomtól indul. A mintegy 100 méter magas sziklafal által határolt szurdok előrehaladtával egyre keskenyebbé válik, és a Kék barlanghoz vezet, egy kis barlanghoz, ahol a római korban ezüsttartalmú galenitet bányásztak. A Kék barlangtól a Hoch-Imstbe érve a Wetterkreuzon keresztül visszatúrázhat Imstbe, vagy folytathatja a túrát az Imsti felvonókkal és az Imst Alpine Coasterrel.

A természeti emlékhelyen való túrázás körülbelül 3 órát vesz igénybe - télen biztonsági okokból zárva van. Mivel a szurdok nem alkalmas babakocsival járható, babakocsit az információs irodában lehet kölcsönözni kaució ellenében.Tartomány:Tirol
Település:Imst
Cím:Rosengartenschlucht
GPS: 47° 14′ 34.89864″, 10° 44′ 6.0108″
Honlap: http://www.imst.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward