» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Kelet-Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Kelet-Tirolban található Venediger Süd magaslati túraútvonalon lélegzetelállító kilátás, hóborította hegycsúcsok és otthonos hangulatú alpesi kunyhók várják a túrázókat.


A 3666 méter magas Großvenediger körül kanyargó alpesi túraútvonal összesen hét szakaszból áll.

A túra egyik fénypontja a türkíz színben ragyogó Eissee és a környező bizarr sziklaformátumok, amelyek igazán különös hangulatot árasztanak. A Türmljoch magaslatra felérve a legtöbben elhelyeznek egy újabb követ a már itt található számtalan kőtorony egyikén.

A Venediger magaslati túraútvonalon ismeretlen fogalom a nyüzsgés és a tolongás, és nincsenek felvonók vagy sípályák sem a közelben, amelyek elvonnák a figyelmünket a környező tájról. Az akadozó térerő pedig remek segítség, hogy csak a túrázásra koncentráljunk. A hét szakasz mindegyike egy új világot tár fel a túrázók előtt és amikor felszáll a köd, zavartalan kilátásban lehet részünk a gleccserre.

Útközben otthonos menedékházak csábítanak pihenőre: 2200 méterrel a tengerszint felett található például az Essener-Rostocker hütte, amely nemcsak egy menedékház, hanem közkedvelt találkozóhely is. A második szakaszon a Türmljoch felé vezető úton fekszik a Johannishütte, amely Ausztria negyedik legmagasabb hegyére és annak gleccservidékére kínál ámulatbaejtően szép kilátást. Emellett a kulináris kínálat is önmagáért beszél: regionális finomságok várják az éhes túrázókat, valamint saját készítésű kenyér, illetve bárány- és vadhúsból készülő specialitások gondoskodnak a következő szakasz megtételéhez szükséges energiáról.Tartomány:Tirol
Cím:Matrei
GPS: 47° 0′ 1.4166″, 12° 32′ 20.35824″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward