Téli szezon újdonságai Tirolban

2010. október 5.

print

Téli szezon újdonságai Tirolban

Tirol télen fehér csodavilággá alakul át: napfényben csillogó hófödte hegyoldalak, kulináris ínyencfalatokkal csábító hangulatos alpesi kunyhók, tökéletesen karbantartott sípályák és vidám vendéglátók csábítanak felhőtlen téli üdülésre.

Legyen szó a számtalan sírégió vagy az öt gleccsersíterület egyikéről: a téli sportok szerelmesei Tirolban garantáltan megtalálhatják számításaikat. Az alpesi tartományban összesen 3500 kilométernyi sípálya vár a síelőkre és snowboardosokra, emellett 4000 kilométernyi klasszikus stílusú és 700 kilométernyi szabad stílusú sífutópálya áll az északi sportág szerelemeseinek rendelkezésére. Az üdülőrégiók a 2010/2011-es téli szezonba is komoly összegeket fektettek be, hogy teljes mértékben megfeleljenek a Tirolba érkező üdülővendégek magas igényeinek: az új felvonók, a modern hóágyúrendszerek és az első osztályú szállodák nem hagynak kívánnivalót maguk után.

A leglátványosabb újításra Söldenben került sor: a jövőben egy speciális, 3-kötél rendszerrel megépített felvonó, valamint a világ legnagyobb teljesítményű nagykabinos felvonója szállítja majd a síelni vágyókat a Gaislachkoglre, amelyre így óránként összesen 3600 fő juthat fel. Az építészetileg is egyedülálló felvonók a 2010/2011-es téli szezonban kezdik meg működésüket.
 http://hetedhetorszag.hu/ausztria/index.php/fooldal/reszletek/1106Komoly fejlesztések történtek a Zillertal Arena Gerlos–Zell sírégióban is. Itt négy új nagykabinos felvonót hoztak létre: a gerlosi Falschbach-felvonó és a königsleiteni Dorfbahn I + II felvonók mellett az újítások közé tartozik a Karspitz-felvonó is. 166 kilométernyi sípályájának és 51 felvonójának köszönhetően a Zillertal Arena a Zillertal és a határos Pinzgau legnagyobb síterepének számít.
www.zillertalarena.comAz Ischgl/Samnaun Silvretta régióban is folytak nyáron a munkálatok: két új hatszemélyes ülőfelvonót adnak át az idei téli szezonra. A modern Ischgl dizájnnal ellátott új „Lange Wand” felvonó – egy komfortos bőrborítású ülésekkel és védőburokkal felszerelt hatszemélyes ülőfelvonó – mindössze 5,6 perc alatt szállítja fel a síelőket a Silvretta aréna legmagasabb pontjára, 2850 méterre. Az ülésfűtésnek köszönhetően pedig garantált a kényelmes utazás. A második újítás a Muller hatszemélyes ülőfelvonó, amely óránként 3000 főt képes a hegyállomásra, 2505 méter magasra szállítani. A két új felvonónak köszönhetően a még több téli élmény várja az Ischglbe érkező sízőket.
www.paznaun-ischgl.comA Kitzbüheli-Alpokban szintén nagyszabású befektetésekre került sor, hogy az üdülővendégeknek határtalan téli élményeket biztosítsanak: Kitzbühelben két új felvonót építettek. Az új, ülésfűtéssel felszerelt Maierl felvonó 10 főnek kínál férőhelyet és óránként 2400 síelőt képes a Kitzbühel fölé magasodó hófödte hegycsúcsokra szállítani. A védőburokkal és ülésfűtéssel is rendelkező új Ochsalm nyolcszemélyes ülőfelvonó még nagyobb teljesítményre képes: óránként összesen 3300 síelőt és snowboardost szállít a hegycsúcsokra.
www.kitzbuehel.comA SkiWelt Wilder Kaiser–Brixental régióban az Osthang-felvonót újították fel és alakították át egy családbarát és gyermekek számára is biztonságos nyolcszemélyes felvonóvá, amely ülésfűtéssel ellátott, valamint – az egész alpesi térségben egyedülálló megoldásként egy kis emelvény segít az apróságoknak a beszállásban, amely így már valóságos gyerekjáték.
www.skiwelt.at

Természetesen a Reutte régióban és Kelet-Tirolban (www.osttirol.com ) is komoly fejlesztések történtek: mindkét térségben létrehoztak egy vadonatúj felvonót, amely nyolc, illetve hat személy szállítására képes. Így most már egészen biztos, hogy a végtelennek tűnő sípályáknak és a modern, ülésfűtéssel is felszerelt felvonóknak köszönhetően semmi sem áll a felhőtlen téli élmények útjába.
www.reuttener-seilbahnen.at
www.osttirol.com

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play