» Olaszország

» Olaszország » Lazio

Roma World - Az ókori Rómának szentelt élménypark


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Roma World az ókori Róma témaparkban 2000 évet visszautazva az időben, megtapasztalhatjuk a történelmet és egy napot ókori rómaiként tölthetünk el.


A Roma World ideális célpont egy öthektáros park természetbe merülő, hangulatos élményhez, a római vidék parafaerdei és rétjei között.

Az élményparkban tematikus műsorok is vannak: a Gladiátor show, a Sólyomkovács show, ahol megcsodálhatja a sas és más ragadozó madarak repülését, valamint a Roma On Fire, a grandiózus esti élő show, amelyet a kolosszális Ben Hur fenséges díszletén adnak elő.

A Roma World a Backlot-túrája a filmtörténet legikonikusabb és legmegidézőbb díszletein keresztül vezet. A Ben Hur arénájától a középkori falu erdejéig, a Tell Vilmos című film és a Romulus című történelmi sorozat helyszínéig. Ha a svájci hőshöz hasonlóan az íjászatot is ki akarod próbálni, ott a Sfida l'Arciere, a park mesterlövészével vívott párbaj az utolsó nyílvesszőig. Egyébként részt vehetsz a Római Történelmi Csoport oktatói által vezetett Gladiátoriskolában vagy a Sólyomvadász egy napra programon. 

A Castrumban található fegyvertárban egy prétorianus felügyelete mellett páncélt ölthetsz, és a pillanatot egy pillanatfelvételen örökítheted meg, amelyet megoszthatsz a közösségi médiában.

Részt vehetsz a Juno templomban tartott szent rítusú szertartásokon is.

A kreativitásé a főszerep a Mozaikműhelyben, ahol a gyerekek és mások szakértők irányításával színes tesszerákból készíthetnek személyre szabott műalkotásokat, ahogyan azt az ókori Rómában is tették, és a tevékenység végén hazavihetik alkotásukat.

A park tevékenységeinek középpontjában a természettel való kapcsolat áll: a botanikai túrán felfedezhetjük a biológiai sokféleség titkait, és találkozhatunk és etethetjük a farmon élő állatokat.

De ezzel még nincs vége, a Roma World lehetőséget kínál arra is, hogy a Tabernában autentikus római ételeket fogyassz,  vásárolj az ókori piac standjai között.

2024. május 1-jétől az élmény éjszakába nyúlik, a Gladiátor-csomaggal a római légió falujának sátraiban is éjszakázhat.

 Tartomány:Lazio
Település:Roma
Cím:Roma World
GPS: 41° 42′ 31.80114″, 12° 27′ 5.69491″
Honlap: http://www.romaworld.com/it

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward