» Olaszország

» Olaszország » Lazio


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Museo della Civiltà Romana múzeumban található gigantikus makett megmutatja hogyan nézett ki a I. Konstantin császár Rómája a 4. században.


A makettet Italo Gismondi olasz régész készítette. Gismondi 1933-ben kezdett el rajta dolgozni, és a munka 1955-ig tartott. A modell 1: 250 méretarányú, több mint kétszáz négyzetméter. Alabástrom gipszből készült, fémszál és növényi rost erősítéssel.

A modell készítésével Mussolini bízta meg a régészt Augustus császár születésének évfordulóján. Nem véletlenül választották pont a 4. századi ókori Róma rekonstrukcióját. A város Konstantin idején (306-337) érte el a legnagyobb méretet.

Gismondi a modell elkészítéséhez a „Forma Urbis Romae”-t használta. Ez egy hatalmas márvány térkép az ókori Rómáról, amelyet Septimius Severus császár készíttetett 205 és 208 között. A térkép az akkori ingatlan nyilvántartás alapján készült. 

Gismondi munkája annyira részletes, hogy a modell minden része tökéletesen illeszkedik a térképhez. A hatalmas modell az ókori város lehető legpontosabb mása.

A római civilizáció múzeuma Róma Esposizione Universale negyedében található.Tartomány:Lazio
Település:Roma
Cím:Museo della Civiltà Romana
GPS: 41° 49′ 55.40232″, 12° 28′ 40.9584″
Honlap: http://www.museociviltaromana.it/it/collezioni/percorsi_per_sale/plastico_di_roma_imperiale

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward