Hans von Aachen: A császár festője

2010. október 7.

print

Hans von Aachen: A császár festője

A bécsi Kunsthistorisches Museumban először mutatják be a császár udvari festőjének, Hans von Aachennek egész munkásságát.





A bécsi Kunsthistorisches Museumban először mutatják be a császár udvari festőjének, Hans von Aachennek egész munkásságát.

Hans von Aachen (1552-1615) kezdetben portrékat és hétköznapi életből vett jeleneteket festett. Utazásai során főként a firenzei Mediciek portréfestőjeként kapott nagy elismerést. Karrierjének csúcspontját akkor érte el, mikor II. Rudolf császár 1596-ban a prágai udvarába hívatta.

A bécsi Szépművészeti Múzeum most bemutatja az első kiállítást, mely a művész összes alkotását felöleli, tevékenységének legkülönbözőbb elemeivel, melyek Itáliából, Németországból és a prágai udvarból származnak. .A kiállítás 45 festmény, 30 rajzot és 25 nyomott grafikát foglal magába. Von Aachen legfontosabb munkái az allegorikus és mitológiai témájú képek. Ezek közül több látható II. Rudolf és más Habsburg császárok portréi mellett.



Hans von Aachen stílusát nehéz meghatározni. De épp ez teszi őt érdekessé. Stíluspluralizmusa, melyre többek között a holland realizmus és a római manierizmus hatottak, az akkoriban uralkodó európai kulturális transzfer jellemzője. Ezt a stílust számos utazása során tökéletesítette.

Belépő: 12 €/fő
19 éves kor alatti látogatóknak ingyenes a belépés

2010.10.19-2011.1.9.
K-V 10-18 óráig, Cs. 10-21 óráig

Kunsthistorisches Museum
Bécs, Maria Theresien-Platz





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play