Őszi szünet

2010. november 1.

print

Őszi szünet

Idén az iskolás gyerekek november 2. és 6. között pihenhetnek. Ausztriában ilyenkor a hegyekben vége van a nyári-őszi szezonnak. A hegyi felvonók leállnak, készülnek a síszezonra. Több hegyi szálloda is zárva tart. Az idő is esősre fordul, ezért olyan programokat ajánlunk, amelyek rossz időben is kikapcsolódást nyújtanak a gyerekeknek.





Idén az iskolás gyerekek november 2. és 6. között pihenhetnek.
Ausztriában ilyenkor a hegyekben vége van a nyári-őszi szezonnak. A hegyi felvonók leállnak, készülnek a síszezonra. Több hegyi szálloda is zárva tart. Az idő is esősre fordul, ezért olyan programokat ajánlunk, amelyek rossz időben is kikapcsolódást nyújtanak a gyerekeknek.



Bécsben nem nehéz az időt eltölteni, és akár egy napra is kiruccanhatunk. Ajánlunk programot az állatok, a történelem, a zene és a technika iránt érdeklődő gyerekeknek.
Ha több napot szánunk a pihenésre, akkor érdemes Burgenland várait és kastélyait felkeresni, amelyek a történelmi falak mögött számtalan érdekességet rejtegetnek.
Stájerország és Alsó-Ausztria sincs messze. Jó időben kirándulást tehetünk a Raxra, vagy libegőzhetünk a Schneebergen. Rosszidőben kóstolhatunk csokit vagy magunk bányászhatunk ametiszt után kutatva és csónakázhatunk Európa legnagyobb földalatti taván. A mariahofi Viváriumban a gyerekek nemcsak a tengerek és őserdők állatait ismerhetik meg, de akár fürdőzéssel is kipihenhetik az iskola fáradalmait.
Izgalmas programban lesz részük azoknak, akik ellátogatnak a Dachstein hegyi világába.
Salzburgban és környékén is sok értékes programot találhatunk: Haus der Natur, Mozart szülőháza és lakóháza, Hohensalzburg vára. Időutazást tehetünk Hohenwerfen várában.

Részletek:
http://www.hetedhetorszag.hu/ausztria/index.php/fooldal/kiemelt_ajanlatok/
 





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play