Ingyenes múzeumok az olaszországi kulturális héten

2012. február 16.

print

Ingyenes múzeumok az olaszországi kulturális héten

Ingyen látogathatók a múzeumok, műemlékek, régészeti ásatások, villák, könyvtárak az április 14. és 22. közötti kulturális héten Olaszországban.





Ingyen látogathatók a múzeumok, műemlékek, régészeti ásatások, villák, könyvtárak az április 14. és 22. közötti kulturális héten Olaszországban, ahol konferenciák, koncertek és vezetett látogatások is ünneplik az itáliai kulturális örökséget.

Az Olasz Kultúra Hete tartományokra és városokra bontott programja az eseményt szervező római kulturális minisztérium honlapján található (beniculturali.it), valamint okostelefonos alkalmazással is letölthető (iMiBACtop40).

A kilencnapos kulturális eseménysorozat programjaiban való eligazodásban az olasz repülőtereken, nagyobb vasútállomásokon és múzeumokban felállított információs pontok is segítenek.

Számos múzeum, palota, templom vezetett látogatást szervez. A professzionális idegenvezetők mellett ötven olasz múzeumban diákok kalauzolják majd a látogatókat. Ezerhatszázötven tizenhat-tizenkilenc éves fiatalt vontak be a kulturális hét rendezvényeibe.

Rómában egyedül a Colosseum-Palatinus-domb régészeti területe nem csatlakozik az ingyenes nyitva tartáshoz. Egyrészt azért, hogy a látogatók tömege ne károsítsa tovább a sürgős restaurálásra szoruló ókori emlékeket. Másrészt azért, mert a Colosseum-Palatinus az idén már jelentős bevételtől esett el, amikor a februári havazás miatt az amfiteátrum és a Palatinus-dombon levő császári paloták több napon át nem voltak látogathatók.

A nem olasz területen levő Vatikáni Múzeum sem lesz ingyenes.

(MTI)





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play