» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az „Időutazás a hegyekben“ (BergZeitReise) túra útvonalán egyre több csúcstámadó, élménytúrázó, profi alpinista és hobbiturista fedezi fel Felső-Stájerország autentikus hegyvidékének, hegyi legelőinek vadromantikus hangulatát. Útjuk során garantáltan csodálatos kilátás nyílik az Eisenerzi-Alpokra, a Hochschwabra, Peter Rosegger Walheimatjára vagy Semmeringre.


Izomlazító (Spotzn’schmier) és fűszeres szalonna (Haxn’schmalz)

A 18 szakaszból álló, többnapos körtúra a sokszínű régió lenyűgöző tájain és kultúrtájain keresztül vezet. Minden korosztály és mindenféle edzettségű látogató megtalálja a magának valót. A 300 kilométernyi túraútvonal, a csodálatos élményekkel teli 120 óra menetidő már koratavasszal csalogatja a téli álmukból ébredő túrázókat. A hegyi legelők, a vad folyók, a források és a hegyvidék állatainak látványa az élménytúrázókat és a kihívásokat kereső csúcstámadókat egyaránt Felső-Stájerországba csábítja. A változatos túraútvonal mottója: A részvétel a fontos, a túrát élvezni pedig kötelező!

Miközben páran rohamléptekkel törnek az impozáns csúcsok felé, mások komótosan szemlélődve közelítenek az étellel és itallal váró hüttékhez. A kulináris élményekkel és csodálatos panorámával kecsegtető hegyi kunyhók még a megrögzött otthonülőket is azonnal egy egészséges túrára csábítják. Ráadásul az új „Időutazás a hegyekben“ útikalauz (BergZeitReise-Wanderführer) és az ízletes fűszeres sonka (Haxn’schmalz) gondoskodnak róla, hogy ne térjünk le a helyes útról. Az igazán motivált hosszútáv-túrázok a válogatott felső-stájerországi gyógynövényekből készült, izomlazító krémmel (Spotzn’schmier) kezelhetik fáradt lábaikat. Hatása és finom illata kicsiknek és nagyoknak is frissítő.

Orbáncfű-olaj (Hanslöl) és ínyenc falatok

A friss levegőn megéhezik az ember. A vándorok lépten-nyomon regionális finomságokra bukkanhatnak, van ahol mesterszakácsok gondoskodnak a kulináris extázisról. Az ínycsiklandó falatok mellé érdekes felső-stájerországi mondák is dukálnak. Legyen szó az Eisenerz-i Vízilényről (Wassermann), vagy az Ördögkőről (Teufelstein). A mesébe illő történetek zenei aláfestéséről pedig Mautern Vad-hegyének farkasai gondoskodnak. Legyen szó kulturális programokról, vagy kulináris élvezetekről, az „Időutazás a hegyekben“ túraútvonal mindkettőben bővelkedik. Annak érdekében pedig, hogy minden olajozottan menjen, a rutinos túrázók hátizsákjában ott az orbáncfű-olaj, ami a fáradt izmok kezelésén túl még sok más nyavalyára gyógyír.

Vizuális túraízelítő és „Időutazás a hegyekben“ útikalauz

Az „Időutazás a hegyekben“ – túrázásra csábító – rövidfilm egy percben mutatja be Felső-Stájerországot az Eisenerzi-Alpoktól, az Erzberg-en, a Hochschwab-on és a Schneealm-fennsíkon (Schneealmplateau) át, egészen Kapfenberg, Bruck an der Mur és Leoben városokig.

Andreas Steininger és Hannes Nothnagl „Időutazás a hegyekben“ útikalauza felső-stájerországi történetekkel és túraajánlatokkal segíti a régió megismerését.Tartomány:Steiermark
Település:Mautern in Steiermark
GPS: 47° 24′ 4.464″, 14° 49′ 5.844″
Honlap: www.bergzeitreise.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward