Hűsölés Bécsben

2012. április 6.

print

Hűsölés Bécsben

Bécsben a nyár leginkább a szabadban élvezhető. Néhány tipp a forróság elviselésére.

Bécsben a nyár leginkább a szabadban élvezhető. Néhány tipp a forróság elviselésére.

Alte-Donau

A kertekkel, füves napozó területekkel övezett Öreg-Duna a parton fekvő, teraszos éttermekkel, gyalogos és kerékpáros utakkal övezett sétányokkal, strandokkal, játszóterekkel várja a pihenni vágyókat.

http://www.hetedhetorszag.hu/ausztria/index.php/fooldal/reszletek/1180

Donauinsel

A Dunasziget Európa egyik legnagyobb pihenőterülete. Az itt található vízijátszótéren a nagyobb gyerekek mellett a babák is biztonságosan játszhatnak. A babákat a napsütéstől napvitorla védi, a terület kutyamentes, így nem kell fertőzésveszélytől tartani. A sáros gyerekeket a játszás után pedig le is zuhanyozhatjuk. A játszótéren WC is található. (A belépés ingyenes!)

A strandolni vágyókat a 200 méteres, fürdésre alkalmas családi strand várja.

http://www.hetedhetorszag.hu/ausztria/index.php/fooldal/reszletek/1179/

Fürdőhajó a Duna-csatornán

A forró nyári napokon a Duna-csatornán található fürdőhajón szabadtéri medence és frissítő koktélok várják a felső fedélzetre látogatókat. A szárazföldön egy sörkert és idén először egy halpiac is fogadja a vendégeket friss, grillezett halspecialitásokkal.

1., Duna-csatorna, a Schwedenbrücke és az Urania között
Halpiac csütörtöktől vasárnapig 10-18 óra között

www.badeschiff.at

MQ

A nagyobb gyerekekkel a Múzeumi Negyedben is jól lehet lazítani: kikapcsolódás a szabadtéri szórakozóhelyeken, hűsölni a trendi fekvőbútorokon, boule-t játszani és a DJ zene mellett üldögélni - ez a modern bécsi kényelem.
Kisebb gyerekekkel érdemes a ZOOM Kindermuseum elött kialakított homokozót felkeresni, a gyerekek itt kedvükre homokozhatnak. (A homokozó július 31-ig tart nyitva.) 

http://www.hetedhetorszag.hu/ausztria/index.php/fooldal/reszletek/315/

Sand int he City

Karibi hangulat a város legnagyobb standklubján, a Sand in the City-n. Pálmafák árnyékában, a legfinomabb homokon lehet strandröplabdázni. Az éhesek a gasztro standoknál új erőt nyerhetnek. Kisgyerekekkel is ellátogathatunk ide, mivel számukra külön területet alakítottak ki. Gyerekszülinapi bulikat is rendeznek itt!

3., Lothringerstraße 22 (U4 Station Stadtpark)
 
www.sandinthecity.at

Therme Wien

A Therme Wien-ben különösen a gyerekek tombolhatják ki magukat kedvük szerint: négy különböző csúszda, egy vadvízi csatorna, három ugrótorony, egy vízi játszópark, bábszínház és egy karaoke-színpad nyújt lehetőséget erre.

http://www.hetedhetorszag.hu/ausztria/index.php/fooldal/reszletek/272/

Augarten

Az Augarten egy 52,2 hektáros nyilvános park Bécs legrégebbi barokk kertjével. Az Augartenben a gyerekeket 5 játszótér várja és egy gyerekstrand májustól szeptemberig.
Az "Am Sterne" játszótér a legkisebbek számára lett kialakítva. Klanggasse und Karl-Meißl-Straße bejáratnál pedig a nagyobb gyerekeket csúszdák, hinták stb. várják. Az erdei játszótéren pedig mozgássérült gyerekek is tudnak játszani.

http://www.hetedhetorszag.hu/ausztria/index.php/fooldal/reszletek/1181/
Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play