Bécs nyári zenei kínálata

2012. április 28.

print

Bécs nyári zenei kínálata

Klasszikus zene a Schönbrunni kastély előtt, popzene a Karlsplatzon, ingyenes szabadtéri koncertek a Duna-szigeten és jazz a Bécsi Állami Operaházban: Bécs 2012 nyarán is gazdag zenei programkínálattal várja a látogatókat.

Klasszikus zene a Schönbrunni kastély előtt, popzene a Karlsplatzon, ingyenes szabadtéri koncertek a Duna-szigeten és jazz a Bécsi Állami Operaházban: Bécs 2012 nyarán is gazdag zenei programkínálattal várja a látogatókat.

Egyedülálló zenei élményben lehet része mindazoknak, akik ellátogatnak a Bécsi Filharmonikusok Schönbrunni kastélyparkban adott „Nyáréji koncertjeire". 2012. június 7-én a világhírű zenekar a Habsburgok egykori nyári rezidenciáján lép fel, a barokk parkban található Neptun-szökőkút előtt. Az ingyenes szabadtéri koncertet idén a venezuelai karmester, Gustavo Dudamel vezényli, aki többek között a Los Angeles-i Filharmonikus Zenekar zenei vezetője.

 


A szabadtéri koncertek a 29. Duna-szigeti Fesztiválon is ingyenesek, a zenei kínálatban azonban jelentős eltérést mutat. 2012. június 22-től 24-ig a Duna-szigeten kialakított, mintegy 4,5 kilométer hosszú fesztiválterületen egyedülállóan változatos zenei program várja a látogatókat: a kínálat a hagyományőrző sramlizenétől az aktuális slágerlisták éllovasaiig terjed. A bécsiek kedvenc szigetén rendezett hatalmas parti évről-évre mintegy hárommillió látogatót vonz.

 


A világzenétől, a jazzen át a rockig számos stílusirányzat képviselteti magát a Bécsi Jazzfesztiválon, amelyet 2012. június 25. és július 9. között rendeznek a város legszebb színpadain, amelyek között olyan rendkívüli helyszínek is találhatóak, mint a Bécsi Állami Operaház, a Múzeumi Negyed és a Városháza árkádos udvara. A programkínálatban olyan fénypontok találhatóak mint a Rufus Wainwright & Band (2012. július 6.) és az Eric Burdon & The Animals fellépése.

 


Aki a fiatal bécsi popgeneráció munkásságát szeretné megismerni, annak a Popfesztiválra kell kilátogatnia. 2012. július 26-tól 29-ig a Karlsplatzon várják az érdeklődőket ingyenes belépés mellett.

 A Bécsi Filharmonikusok „Nyáréji koncertjei", 2012. június 7., 21 óra, Schönbrunni kastélypark, 1130 Bécs, www.wienerphilharmoniker.at, www.sommernachtskonzert.at

Duna-szigeti Fesztivál, 2012. június 22-24., www.donauinselfest.at

Bécsi Jazzfesztivál, 2012. június 25.-július 9., www.viennajazz.org

Popfesztivál, 2012. július 26-29., Karlsplatz, 1040 Bécs, www.popfest.at

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play