Új zenetörténeti kiállítás Kismartonban

2013. június 30.

print

Új zenetörténeti kiállítás Kismartonban

A burgenlandi-pannon zenetörténetről nyílt kiállítás a Burgenlandi Tartományi Múzeumban. Burgenland Európa egyik leggazdagabb zenei tradíciójával bír, így a kiállítás a 17. és 18. század zenéjével kezdődik, ezen belül bemutatja Liszt Ferenc és Joseph Haydn legismertebb darabjait.A burgenlandi-pannon zenetörténetről nyílt kiállítás a Burgenlandi Tartományi Múzeumban. Burgenland Európa egyik leggazdagabb zenei tradíciójával bír, így a kiállítás a 17. és 18. század zenéjével kezdődik, ezen belül bemutatja Liszt Ferenc és Joseph Haydn legismertebb darabjait. 

A kiállításon nem hiányozhat a Burgenlandban élő népcsoportok zenéje sem vagy a kortárs zenészek és zeneszerzők kompozíciói. A burgenlandi népzene a Burgenlandban élő népcsoportok zenéje által is befolyásolt, a kiállítás egyik témája erről szól.

Minden egyes kiállítóteremben vagy kiállított témához található magyar tárgy vagy vonatkozás. A kiállítás egyik nagy része Liszt Ferenccel foglalkozik, a látogatók megtekinthetik Liszt Kék Szalon szobájának másolatát vagy a Magyarországról kikölcsönzött "Liszt Kezét" ólomból.

Az állandó kiállítás mellett az új időszaki kiállítás decemberig tekinthető meg.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play