» Magyarország

» Magyarország » Győr-Moson-Sopron » Szigetköz


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A győri állatkert ad otthont Magyarország legnagyobb emberszabású csapatának.


Tengerimalac-vonat. A tündéri látványosság az állatkert látogatóinak kedvence. (részletek)

2019-ben készült el a győri Xantus János Állatkert új fogadóépülete, valamint a zsiráf (Giraffa camelopardalis) és a keskenyszájú orrszarvú (Diceros bicornis) bemutatóháza.

Az új afrikai stílusú fogadóépület 180 négyzetméter alapterületű, három pénztárat, vizesblokkokat, látogatói teret, pihenőt és ajándékboltot alakítottak ki benne. Az épületet műsziklával és vízeséssel díszítették, a tetőn szobrokat helyeztek el. 

A zsiráfházat kibővítették, s közvetlenül mellette kapott helyet az orrszarvú bemutatóház. Az orrszarvú bemutatóházban hat boksz épült, 38 és 50 négyzetméter közötti alapterületekkel. A boxokban jelenleg két orrszarvú él, Mana Magdeburgból, Wanda pedig Rotterdamból érkezett. Ezeket a fajokat Magyarországon elsőként Győrben mutatják be.

2020-ban adták át az új csimpánzházat és egy szabad kifutót is kialakítottak, ahol a mászórendszer a csimpánzok igényeihez igazodik. Jelenleg hét egyedből álló csimpánzcsalád lakik ott. A család alapítói - Lara és Bianka - több mint negyvenévesek. Velük él jelenleg Gipsy, Malipo, Pola, Blanka és Zahira.

Várhatóan 2020-ban készül el az elefántház, a Himalája, a pingvin- és törpevíziló-bemutató, valamint az állategészségügyi központ felújítása.

2021-ben törpevíziló- és pápaszemespingvin-bemutatót és új gazdasági épületet adtak át. Elkészült az új főbejárat, a parkoló, megújultak a sétautak, a csimpánzok, a tigrisek és a medvék helyei, emellett egy orrszarvú-bemutatót alakítottak ki. A készülő elefántházat és -kifutót a tervek szerint júniusban adják át.
     
Az állatkertbe évente mintegy 150 ezren látogatnak. Tartomány:Győr-Moson-Sopron
Település:Győr
Cím:Xantus János Állatkert
GPS: 47° 41′ 37.85478″, 17° 40′ 7.81597″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward