Magyarország
» Magyarország

» Magyarország »


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:Tengerimalac-vonat. A tündéri látványosság az állatkert látogatóinak kedvence. (részletek)

2019-ben készült el a győri Xantus János Állatkert új fogadóépülete, valamint a zsiráf (Giraffa camelopardalis) és a keskenyszájú orrszarvú (Diceros bicornis) bemutatóháza.

Az új afrikai stílusú fogadóépület 180 négyzetméter alapterületű, három pénztárat, vizesblokkokat, látogatói teret, pihenőt és ajándékboltot alakítottak ki benne. Az épületet műsziklával és vízeséssel díszítették, a tetőn szobrokat helyeztek el. 

A zsiráfházat kibővítették, s közvetlenül mellette kapott helyet az orrszarvú bemutatóház. Az orrszarvú bemutatóházban hat boksz épült, 38 és 50 négyzetméter közötti alapterületekkel. A boxokban jelenleg két orrszarvú él, Mana Magdeburgból, Wanda pedig Rotterdamból érkezett. Ezeket a fajokat Magyarországon elsőként Győrben mutatják be.

Az állatkerti fejlesztés következő állomása a majomház és a takarmányfeldolgozó épület felújítása lesz.

Várhatóan 2020-ban készül el az elefántház, a Himalája, a pingvin- és törpevíziló-bemutató, valamint az állategészségügyi központ felújítása.

Az állatkertbe évente mintegy 150 ezren látogatnak. 

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward