Nyári újdonságok a Familyparkban

2013. július 12.

print

Nyári újdonságok a Familyparkban

Ausztria legnagyobb szabadidőparkja, amely az osztrák-magyar határ közelében található, újabb attrakciókkal, családi hullámvasúttal, babjelbeszéddel és drágakőbányával gazdagodott.

Ausztria legnagyobb szabadidőparkja, amely az osztrák-magyar határ közelében található, 
újabb attrakcióval, a Rattenmühle családi hullámvasúttal gazdagodott. Az új szenzáció, négy
hónapig tartó munkálatok után, június végén került átadásra. 

 


Az új hullámvasút

Lélegzetelállító száguldás éles kanyarokkal, váratlan irányváltásokkal valamint meredek és villámgyors hegy-, és völgymenetekkel, vár kicsiket és nagyokat. A hullámvasút teljes mértékben a park részét képezi és a természeti adottságoknak köszönhetően páratlan kilátást nyújt a tájra. A Rattenmühle hullámvasút hossza 430 méter, 19 méter szintkülönbséggel. Egy jármű négy férőhelyes, csúcssebessége közel 54 km/h. Különlegessége egy 180 fokos kanyar, ahol úgy érezzük, lerepülünk a pályáról, egy vakmerő S-kanyar, majd a tevepúpok és mindezek megkoronázásaként egy 270 fokos pörgettyű.

 


A hullámvasutat, az egyik világviszonylatban is vezető gyártó, a Gerstlauer cég építette. „A mi úgynevezett „Rattenmühlénk” Ausztria első Gerstlauer vasútvonala“, örvendezik Mario Müller a Familypark tulajdonosa az új szenzáció kapcsán. „Egy további mérföldkő parkunk életében!“
 
Egyedülálló vállalkozás: úttörő kísérlet, a babajelbeszéd

A babajelbeszéd célja a szülők és az újszülöttek közötti kölcsönös megértés segítése, még mielőtt a kicsik megtanulnának beszélni. Mindennapjaik legfontosabb kifejezéseire meghatározott kézjelek szolgálnak. A gyerekek például édesanyjuknak, édesapjuknak tudják jelezni, ha éhesek, vagy ha valami különösen tetszik nekik. Ezért a parkban a különböző látnivalóknál babajelbeszéddel írt táblákat helyeznek el. A vadállat futóversenynél például a nyúl szó kerül bemutatásra. Ez egészül ki német, angol, magyar és szlovák fordítással. A szülőknek ugyanis a parklátogatást követően, jó tudni, hogy gyermekeik mit szeretnének nekik mondani.

 


Drágakőbánya: aranyásó hangulat a Familyparkban

Nyáron egy további izgalmas látványosság várja a gyerekeket – a drágakőbánya, ahol egy "aranymosó tállal" kereshetik a drágaköveket, amelyeket aztán haza is vihetnek. 

Korábban:

Megnyitott Ausztria legnagyobb élményparkja

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play