Hátborzongató túrák az Esterházyaknál

2013. augusztus 9.

print

Hátborzongató túrák az Esterházyaknál

A tárlatvezetéseken izgalmas történeteket hallhatunk Vlad Tepesről - azaz ismertebb nevén Draculáról, vagy éppen Báthory Erzsébet vérgrófnőről.

Az Esterházy Privátalapítvány először kínál exkluzív tárlatvezetéseket burgenlandi kastélyaiban és váraiban, melyek egy-egy történelmi esemény, monda, vagy kulináris program köré épülnek.

 


A Fraknói vár tárlatvezetésein izgalmas történeteket hallhatunk Vlad Tepesről - azaz ismertebb nevén Draculáról, vagy éppen Báthory Erzsébet vérgrófnőről.

 


A középkori termekben megismerhetjük a gonosz Sala He várúrnő történetét. Ezután a műkincs- és ritkaságok gyűjteményében folytatódik a túra, ahol az okkult tudományok és a mágia világába merülhetnek el a látogatók. A tárlatvezetésre augusztus 23-án 19:00 órakor kerül először sor.

A Lakompaki kastélyban (Lackenbach) ünnepélyes keretek között utazhatnak a reneszánsz korába a vendégek. A kastély parkjában tett séta közben megelevenedik a történelem. A vezető bemutatja az arborétum egzotikus fagyűjteményét, a Máriakaput és a Tarrody emlékművet is. A lakompaki exkluzív vezetés augusztus 27-én 19:00 órakor lesz. 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play