Tele van Róma zsebtolvajokkal!

2013. november 10.

print

Tele van Róma zsebtolvajokkal!

A Külügyminisztérium a zsebtolvajokra figyelmezteti a Rómába készülő turistákat. A bajba jutott magyar turisták értékeit a tapasztalatok szerint szinte kivétel nélkül a központi pályaudvaron (Stazione Termini) és a híres helyszínek (Szent Péter-bazilika, Colosseum, Trevi-kút) környékén lopják el.





A Külügyminisztérium a zsebtolvajokra figyelmezteti a Rómába készülő turistákat.

Hozzávetőlegesen 3500 zsebtolvaj van Rómában, különösen a központi pályaudvaron és a főbb turistalátványosságok környékén kell óvatosnak lenniük az olasz fővárosba látogatóknak - figyelmeztetett a Külügyminisztérium konzuli szolgálata.

Mint honlapjukon írták, egyre inkább terjednek a világhálón azok a videofelvételek, amelyek "munka közben" mutatják a római zsebtolvajokat, és több cikk is megjelent arról, hogy mire és mikor kell figyelniük a városba utazóknak. A Colosseumban hangosbemondón figyelmeztetik a nézelődő külföldieket, hogy vigyázzanak táskájukra, értékeikre. A nagyobb múzeumok táblákon hívják fel a figyelmet a veszélyekre, gyakran a buszvezetők is óvatosságra intik az utazókat.

A konzuli szolgálat azt javasolja a magyar turistáknak, hogy legyenek körültekintőek a turistalátványosságok és a pályaudvarok közelében, valamint a tömegközlekedési eszközökön, különösen a város legkedveltebb részein járó 64-es és 116-os buszon és a mindig zsúfolt metrón.

A bajba jutott magyar turisták értékeit a tapasztalatok szerint szinte kivétel nélkül a központi pályaudvaron (Stazione Termini) és a híres helyszínek (Szent Péter-bazilika, Colosseum, Trevi-kút) környékén lopják el. Különösen vigyázni kell azokon a helyeken, ahol nagy a tömeg.

A konzuli szolgálat azt ajánlja a turistáknak, hogy ne vigyenek magukkal felesleges dokumentumokat (például magyar adóazonosító vagy társadalombiztosítási kártyát), értékeiket és dokumentumaikat ne egy helyen tartsák, és csak annyi készpénz legyen náluk, amennyi valóban szükséges.

Ha mégis eltulajdonítják az értékeiket, a károsultaknak azonnal fel kell keresniük a legközelebbi rendőrőrsöt, hogy ott jegyzőkönyvet vegyenek fel a történtekről - írták. Az utóbbi időben kialakult gyakorlat szerint e jegyzőkönyv és a hazautazásra szóló repülőjegy birtokában a repülőtéren az utast felengedik a gépre, így nincs szükség arra, hogy ideiglenes útlevélért a konzulátushoz forduljon.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play