Képzeld el, milyen finom az illata!

2014. március 5.

print

Képzeld el, milyen finom az illata!

Csak képzeld el, milyen finom lehet az illata! Most zajlik Menton évi citromfesztiválja (Fete du Citron), ahol óriási szobrok vonulnak fel több ezer citromból és narancsból felépítve. Idén a fesztivál témáját Jules Verne Némó kapitány c. műve inspirálta.

Csak képzeld el, milyen finom lehet az illata! Most zajlik Menton évi citromfesztiválja (Fete du Citron), ahol óriási szobrok vonulnak fel több ezer citromból és narancsból felépítve, óvatosan rögzítve egyiket a másikhoz.

 


Ez a 81. citromfesztivál a Francia Riviérán található Mentonban, több tízezer nézőt vonz a helyszínre, hogy megcsodálják a citrus gyümölcsből épített szobrokat. Minden évben a készítőik több mint 1000 órát töltenek a megalkotásukkal. A művekhez 300 szakember 145 tonna gyümölcsöt használ fel.

 
A fesztivált 1933 óta rendezik meg, és minden éveben más téma köré építik fel a hatalmas citrusépítményeket. Idén a fesztivál témáját Jules Verne Némó kapitány (Vingt mille lieues sous les mers) c. műve inspirálta. A regényt 1870-ben adták ki, és a francia természettudós Arronax professzor kalandjait mutatja be, aki egy hatalmas tengeri szörny után kutat, de helyette csak Némó kapitány Nautilus nevű óriás tengeralattjáróját találja meg.

 
A fesztivál február 16-tól március 5-ig tart, és fanatsztikus élményeket kínál a látogatóknak Némó kapitánnyal és tengeralattjárójával, de lesznek még teknősök, rákok és más tengeri állatok is. És, természetesen, egy óriási bálna is!

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play