A 7 legszebb hotel Velencében

2014. március 22.

print

A 7 legszebb hotel Velencében

Freskók és kilátás a Canal Grandéra, ezt ajánlják a legjobb szállodák Velencében. Velence századok óta az utazók célpontja, és a luxus még mindig a reneszánszot tükrözi.





A Palazzo Gritti a lakosztályának egy 2,691 négyzetméteres privát tetőtéri terasza van medencével, és 360 fokos panorámát nyújt a Canal Grandéra és a Redentore templomra. Belül kézzel festett freskók díszítik a falakat és Lorenzo Rubelli anyagokkal van be vonva minden. Robbie Williams is kifizette a közel 4 millió forintot egy éjszakáért.

A Hotel Danieli 14. századi Palazzo Dandolo lakosztályában impozáns 18. és 19. századi Murano üvegcsillárok lógnak az aprólékosan kidolgozott famennyezetről. A belső hűen tükrözi Velence régi ragyogását, beleértve Jacopo Guarana freskóját és a hatalmas könyvesszekrényt, mely a Danieli ritka gyűjteményét tartalmazza. A három privát terasz közül kettő a Szent Márk térre és a tengerre néz. Giorgio Napolitano korábbi olasz miniszterelnök aludt itt - egy éjszaka 3,6 millió forint.                                                        

A Hotel Cipriani 11. századi Palazzo Vendramin lakosztálya lenyűgöző kilátást nyújt a Szent Márk térre a gótikus ablakain keresztül. A nappali, a palota legnagyobb szobája, eredeti 18. századi függönyökkel van díszítve, de az antik tárgyak egyedülálló kollekciója is megtalálható benne. Az egyik tágas hálószobából igazán pazar a kilátás, és van egy elegáns rózsaszín márvány fürdőszobája is. Meryl Streep, Angelina Jolie, Brad Pitt nem sajnált kiadni 1,9 millió forintot egy éjszakáért.

 A Centurion Palace Hotel 6 méter magas mennyezet és a gótikus ablakok drámai hatást keltenek a nappaliban, mely a királyi vörös és fehér színekben pompázik. Úgy néz ki, mintha a belsőt a Guggenheim múzeum inspirálta volna. A lakosztályok a Grand Canalra Grandéra néznek. Shakira, Al Pacino, Daniel Radcliffe (Harry Potter) is itt szállt meg 1,6 millió forintért.

A Palazzo Papadopoli valaha Velence leggazdagabb családjáé volt. A lakosztályt - ami az épület legjobb szobája- Giovanni Battista Tiepolo-ról nevezték el, aki Európa legjobb „szobafestője” volt a 18. században, művei díszítik a mennyezetet. A nappali eredetiben maradt fenn a 19. századból, falait kínai tapéták díszítik. Aki Tiepolo freskói alatt akar aludni, annak 1,1 millió forintot kell kifizetnie egy éjszakáért.

A Luna Hotel Baglioini legmagasabb pontján elhelyezkedő lakosztályának teraszáról belátni egész Velencét. A nappali fala selyemmel van tapétázva, és a vendégek antik bútorokon ülhetnek, míg az emeleten található a fejedelmi hálószoba és az olasz márvány fürdőszoba jacuzzival. Ki aludt itt? Neil Armstrong, Sean Connery, Andrea Bocelli, Frank Sinatra, Rainier monacói herceg, Nelson Mandela. Egy éjszaka 1,7 millió forint

A Westin Europa&Regina lakosztálya egy nagy teraszt és kilátást kínál a Canal Grandéra. A belsőt az ókori Velencei palota ihlette, 18. századi bútorokkal, Murano-i kristály csillárokkal és mór stílusú ágyakkal. Giorgio Armani, Federico Fellini, Gina Lollobrigida, John Travolta, Claude Monet is itt töltötte az éjszakát Velencében 750 ezer forintért.





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play