Idén ez a legszebb tájban elrejtett műalkotás

2014. augusztus 31.

print

Idén ez a legszebb tájban elrejtett műalkotás

Gyönyörű színű piros vonalak áramlanak egy vízesés tetejéről a tó fölött, ahogy egy francia művész, Pier Fabre megálmodta. A 240 húrt a vízesés elé függesztették fel. A napsugarak a vízcseppekre esve a zsinórokon át csodálatos hatást nyújt.Gyönyörű színű piros vonalak áramlanak egy vízesés tetejéről a tó fölött, ahogy egy francia művész, Pier Fabre megálmodta. A 240 húrt a vízesés elé függesztették fel Egliseneuve d'Entraiques-ben, Sancy régióban. A napsugarak a vízcseppekre esve a zsinórokon át csodálatos hatást nyújt. Csepegésnek nevezték el.

 


A 20 méter hosszú húrok a nyolc méter magas vízesés tetejénél kezdődik, azt az illúziót keltve, hogy nincsen végük. Fabre ezt vékony fémdrótokkal érte el, egy szerkezetet feszített ki a víz felett a fákhoz és sziklákhoz erősítve.

 


Az alkotást az idei Horizons Sancy fesztiválra készítették, mely egy évenként megrendezett művészeti és természeti fesztivál a régióban; a gyönyörű tájakban elrejtett műalkotásokra összpontosít. 2012-ben Laurent Gongola fémháromszögei egy vízesésben is ebből az alkalomból készültek.

Korábban:

MENYASSZONYI VÍZFÁTYOL AZ ERDŐBEN

MŰVÉSZI VÍZESÉS FRANCIAORSZÁG KÖZEPÉN

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play