Conchita idézet lesz az Euróvízió mottója

2014. szeptember 13.

print

Conchita idézet lesz az Euróvízió mottója

„Building Bridges” mottóval rendezi meg Ausztria a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztivált. Ezzel Conchita Wurst üzenetére szeretnék emlékeztetni a világot.„Building Bridges” mottóval rendezi meg Ausztria a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztivált. Ezzel Conchita Wurst üzenetére szeretnék emlékeztetni a világot.

 


Több száz javaslat közül választotta ki az osztrák köztévé, az ORF a jövő évi Eurovíziós Dalfesztivál mottóját, amellyel a 2014-es győztes, Conchita Wurst üzenetére – határok nélküli tolerancia – szeretnék emlékeztetni a világot és egyben továbbgondolni azt.

 


„A „Building Bridges – Hidakat építünk” mottóval olyan vezérfonalat választottunk, amely az európaiság gondolatát egyesíti a zene nemzeteket összekötő jellegével – és teszi mindezt Bécsben, a zene fővárosában, Európa szívében” – magyarázza a döntés hátterét Alexander Wrabetz, az ORF vezérigazgatója.

 


Copyright: Andres Putting


A „Building Bridges” vezérfonalként húzódik majd végig a rendezvény minden elemén, a kisérőrendezvényektől a döntőig. A dalverseny arculatáról az elkövetkező hetekben döntenek.

 


Conchita Wurst, Copyright: Thomas Hanses


Az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét 2015. május 23-án, a bécsi Stadthalléban rendezik meg, a jegyárusítás november közepén kezdődik.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play