Csokoládéfesztivál Perugiában

2014. október 3.

print

Csokoládéfesztivál Perugiában

Csoki imádók halottnak érezhetik magukat, mert Perugia maga a Mennyország az egyhetes Eurochocolate fesztivál alatt.Perugia mindig is a legfinomabb édességek városának hírében áll, azonban október 17. és 26. között az umbriai fővárosban valóságos csokoládéláz tör ki. Ezen a kilenc napon a város összes nyilvános tere, terme, szállodája és vendéglője rendelkezésre áll.

Az utcákat pedig csokoládét kínáló-árusító bódék lepik el, hogy üdvözöljék a világ minden részéből érkező csokoládéimádókat, akik kedvenc édességüket egyszerűen az istenek eledelének, „Construttori di dolcezze”-nek neveznek.

A látogató hamar rájöhet, hogy a hírnevét jogosan érdemelte meg az Eurochocolate fesztivál. Csoki szobrokat, -tortákat, -táblákat, - szökőkútakat, sőt még a csokialapú állateledelt lakmározva, mindenki Gombóc Artúrnak érezheti magát. A szenvedélyes csokoládéevők számára felejthetetlen napokban mindenütt lehet nassolni fehércsokoládét, tejcsokoládét, étcsokoládét, ivócsokoládét, csokoládés pralinék százait, csokoládéból készített műremekeket, hiszen amellett, hogy minden megcsodálható, minden meg is kóstolható.

 

Mivel még az egész napos csoki evés után a legnagyobb csoki-imádót is émelygés fogja el, ezért a fesztivál kínál nem-ehető csokiélményeket is, például kiállításokat a csoki készítésről, szemináriumokat a kakaó termesztés társadalmi és gazdasági kérdéseiről. A világ vezető csokigyártó cégeitől érkező küldöttek oktatásának végén, kóstoló is jár a „tanulóknak”.

Az Eurochocolate - Olaszország egyik legnépszerűbb fesztiválja és Európa legnagyobb csokifesztiválja - minden év októberének második felében kerül megrendezésre, idén 21. alkalommal. A vendégek véget nem érő áradata nem csupán Olaszországból vagy Európából, de Japánból és az Egyesült Államokból is érkezik. A város ilyenkor olyan zsúfolt, hogy a helyiek inkább magukra zárják az ajtót, vagy elutaznak máshová. Ha a csokiünnepre időzítjük perugiai utazásunkat, hónapokkal korábban foglajunk szállást, és ne közelítsük meg a várost kocsival!

Perugia-ban azonban nemcsak a fesztivál ideje alatt ehetjük magunkat degeszre a finomabbnál-finomabb csokikkal. A városban található a híres Perugina csokoládégyár, a híres Baci praliné gyártója. A csokimúzeum megtekintése után a gyár üzletében minden kapható, ami Gombóc Artúr listáján szerepel!

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play