Varázslatos téli pihenőnapok Alsó-Ausztriában

2014. október 31.

print

Varázslatos téli pihenőnapok Alsó-Ausztriában

A téli szórakozás Alsó-Ausztriában azt jelenti, hogy tökéletesen karbantartott pályákon élvezhetjük a sízést, a lesiklást. Kirándulni a behavazott téli tájban, és kihűlt kezünket egy kiadós korcsolyázás után finom forralt borral teli bögrével melengetni. Délután a kicsikkel szánkózni, és este beülni egy kényelmes fogadóba helyi specialitásokat kóstolni. Ennyi elég is ahhoz, hogy egy tökéletes téli élménnyel legyünk gazdagabbak.Az alpesi kunyhók otthonos légkörében már a múlt század elején is szívesen időztek a művészek, költők és gondolkodók. Élvezték a napok csendes múlását. A letűnt korok elegáns légköre még ma is tetten érhető a Bécsi-Alpokban. Folytatva a hagyományokat, a jelenkor vendégei hangulatos wellnessoázisokban és hegyi kunyhókban pihenhetik ki magukat és nyerhetnek új inspirációt, régi népszokások, izgalmas téli sportok vagy más havas élmények közben. Az alsó-ausztriai Bécsi-Alpok régió igazán komoly hagyományokkal rendelkezik a nagyszabású sportesemények és az innovációk terén. A Semmering például a XX. század elején egész Ausztria egyik legfelkapottabb, aktív kikapcsolódást nyújtó nyári és téli üdülőhelye volt. A Bécsi-Alpok régió manapság pedig rendszeres házigazdája a női sí világkupafutamoknak.


Semmering. Forrás: noe.co.at

A Hirschenkogel am Semmering síterepe, amely 1995 óta ad otthont sí világkupafutamoknak, egész Ausztria egyik leginnovatívabb síközpontjának számít. A sípályák 100 százalékban hóágyúzhatóak és Európa legerősebb világítási rendszerével varázsolnak csaknem nappali fényviszonyokat a sípályák többségére, és teszik ezzel a Semmeringet Ausztria egyik legnagyobb éjszakai síterepévé. A 3 km hosszú, fény- és hangeffekteket kínáló élményszánkópálya néhány éve a világ első ilyen jellegű szánkópályájaként kezdte meg működését.

Ahol a sísport kezdetét vette - az Alsó-Ausztriában található Mostviertel régió igazán komoly hagyományokkal rendelkezik az síelés terén. A sportág mára világhírűvé vált képviselője, Mathias Zdarsky 1905-ben itt - a Lilienfeldnél található Muckenkogelen - rendezte a sísport első műlesikló versenyét. A régió síterepei napjainkban sportos kikapcsolódást és könnyed természeti kalandokat kínál.


Mitterbach. Forrás: noe.co.at

Mostviertel nagyobb síterepei, mint a Hochkar bei Göstling, Lackenhof am Ötscher, Gemeindealpe bei Mitterbach, Annaberg ideális feltételeket kínálnak a kezdőknek és profiknak egyaránt. Legyen szó mélyhóval borított hegyoldalakról, izgalmas buckás pályákról vagy tágas családi lesiklópályákról.

A Mostviertel régió parányi, csábító síterepei közé tartozik a Forsteralm Waidhofen/Ybbs-nél, a Maiszinken Lunz am See-nél, a Königsberg Hollenstein/Ybbs közelében és Puchenstuben az Ötscher-Tormäuer Natúrparkban.

St. Aegyd am Neuwalde - aki sífutni, hótalpas túrázni vagy nordic walkingozni szeretne, az St. Aegyd am Neuwalde-ben a legjobb helyen jár. A kínálatban könnyű és nehéz útvonalak egyaránt szerepelnek, amelyek varázslatos panorámát nyújtó magaslatokra vezetnek, mint például a Gippel és a Göller. A "nordicsports academy" oktatást és vezetett túrázásokat is kínál.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu