Dizájn karácsonyfa Bécsben

2014. december 8.

print

Dizájn karácsonyfa Bécsben

Bécsben idén 21 karácsonyi vásár és karácsonyfa várja a látogatókat. Ezek mind hagyományos karácsonyfák, a Belvedere-ben azonban minden évbe egy különleges dizájn karácsonyfát állítanak fel.Bécsben idén 21 karácsonyi vásár és karácsonyfa várja a látogatókat. Ezek mind hagyományos karácsonyfák, a Belvedere-ben azonban minden évbe egy különleges dizájn karácsonyfát állítanak fel.

 


A bécsi Belvedere 2010 óta minden évben egy különleges karácsonyfát állít fel/ki a barokk építész, Johann Lucas Hildebrant és Savoyai Jenő herceg építető által 1723-ban befejezett Sala Terrena teremben. Idén Verena Dengler a kerezstény-zsidó-pánafrikai kultúrkört egyesítő „Frohes HanuKwanzMas!” installációja lett a múzeum karácsonyfája.

 


Tavaly egyhatalmas, polyethyle fekete karácsonyfagömb szolgált Belvederében karácsonyfaként, amelyet Eva Grubinger művésznő alkotott meg. 

 
Az elmúlt években a múzeum karácsonyfája volt egy négy méter magas, testszínű plasztik (zselatin), a mennyezetről fordítottan függő, díszítetlen és a padlón egy alacsony dobogón tükröződő fa is.

Kapcsolódó cikkek:

ZSELÉ HELYETT AUDIÓ KARÁCSONYFA A BELVEDERE-BEN

ALTERNATÍV AJÁNDÉK BÉCSBŐL

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play