Kortárs nemzetközi ékszerkiállítás nyílik Bécsben

2015. január 12.

print

Kortárs nemzetközi ékszerkiállítás nyílik Bécsben

Kortárs nemzetközi ékszerkiállítás nyílik szerdán a bécsi Iparművészeti Múzeumban (MAK), ahol mintegy 700 kiállítási tárgy csaknem 40 év stílusjegyeit mutatja be.Kortárs nemzetközi ékszerkiállítás nyílik szerdán a bécsi Iparművészeti Múzeumban (MAK), ahol mintegy 700 kiállítási tárgy csaknem 40 év stílusjegyeit mutatja be.

 


A kiállítás két párhuzamos részből áll. Az egyik Heidi és Karl Bollmann gyűjteménye révén a kortárs ékszerművészetet több mint 450 alkotáson keresztül vonultatja fel. Az európai mellet megtalálhatók amerikai, mexikói, izraeli, japán, ausztrál, új-zélandi, koreai, vietnami és kínai munkák is. Ez az első alkalom, hogy a két gyűjtő közszemlére teszi kollekcióját. A tárlat a hetvenes évektől kezdődően mutatja be az ékszereket, különösen nagy figyelmet szentelve az ezredforduló alkotásainak.

 


A tárlat másik felében Fritz Maierhofer nemzetközileg elismert osztrák ékszerművész életművét mutatja be több mint kétszáz alkotáson, ékszeren és szobron keresztül. A művész olykor avantgárd, olykor szokatlan anyagpárosítással, cinkből, akrilüvegből, alumíniumból, acélból vagy szintetikus anyagokból alkotott ékszerei láthatók, egészen a hatvanas években készült daraboktól kezdődően.

 


A március 29-ig nyitva tartó kiállítás szombatonként és keddenként a gyűjtő Karl Bollmann, a kiállítás kurátora, Elisabeth Schmuttermeier valamint Fritz Maierhofer által vezetett túrákon is megtekinthető.

MTI

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu