Küldjön egy zsiráfot a bécsi állatkertnek!

2015. március 19.

print

Küldjön egy zsiráfot a bécsi állatkertnek!

Az új zsiráfkifutó építése alkalmából világrekord felállítására készül a bécsi állatkert: 1.828 origami zsiráfot akarnak hajtogani. Ahhoz, hogy sikerüljön a Guinness rekord, a látogatók segítségére is számítanak.Az új zsiráfkifutó építése alkalmából világrekord felállítására készül a bécsi állatkert: 1.828 origami zsiráfot akarnak hajtogani. Ahhoz, hogy sikerüljön a Guinness rekord, a látogatók segítségére is számítanak.

 


Mivel a Schönbrunni Állatkertben 1828 óta élnek zsiráfok, pontosan ennyi origami zsiráffal szeretne új világrekordot felállítani a bécsi intézmény. A Guinness rekord megdöntéséhez a látogatók segítségére is számítanak, akik akár postán is küldhetnek papírzsiráfokat az állatkertnek.

A vállalkozó kedvűek pontos hajtogatási útmutatót találnak az állatkert honlapján (www.zoovienna.at), de 2015. március 21-től a gepárdkifutó mellett berendezett barkácsműhelyben szakértő irányítása mellett is elkészíthetik a saját vadállataikat. A lényeg, hogy a remekművek origami papírból készüljenek, mert csak ezt fogadja el a Guinness World Records. Aki akarja, szignálhatja is a saját zsiráfját.

 


Copyright: Tiergarten Schönbrunn/Daniel Zupanc


Aki viszont inkább otthon hajtogatna, az 2015. május 3-ig küldheti el a Schönbrunni Állatkertnek a hozzájárulását a világrekordhoz. (Tiergarten Schönbrunn, 1130 Bécs, Maxingstraße 13 b.) A borítékra ne felejtsék el ráírni, hogy „Weltrekord“.

Az akciót egyébként abból az alkalomból hirdette meg az állatkert, hogy 2015. május 6-án rakják le az új zsiráfkifutó alapkövét. Az 1828-ban épített, műemlékvédelem alatt álló kifutó az összesen 7 millió eurós beruházást követően háromszor akkora lesz, mint most. A régi új épületet legkésőbb 2017 tavaszán vehetik birtokba a hosszúnyakúak, akiket a felújítás részeként kialakított galériáról már szemmagasságból is megcsodálhatnak a látogatók.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play