Új játékkal bővülve megnyílt a Familypark

2015. április 1.

print

Új játékkal bővülve megnyílt a Familypark

Március 28-án nyílt meg, és október 26-ig tart az idei szezon Ausztria legnagyobb szabadidőparkjában Szentmargitbányán, az osztrák-magyar határ mellett. A Familypark megújult arculattal várja a vendégeket, és új látványosságokat is ki lehet próbálni.Március 28-án nyílt meg, és október 26-ig tart az idei szezon Ausztria legnagyobb szabadidőparkjában Szentmargitbányán, az osztrák-magyar határ mellett. A Familypark megújult arculattal várja a vendégeket, és új látványosságokat is ki lehet próbálni.

 


2015-ben a Familypark látogatói felfedezőutat tehetnek a híres feltaláló, Leonardo Da Vinci világába. A német Gerstlauer Amusement Rides gyártotta látványosság Leonardo repülőszerkezetét formázza, főbb részei a tartóváz és az azon keresztirányban fekvő lengőkar, melynek egyik végében 12 egyszemélyes ülés található.

 


Az indulás után a kar a levegőbe emelkedik, és a tartóváz körül forogni kezd, a gondola egészen 22 méteres magasságig repül, mielőtt újra a mélybe ereszkedne. Az oldalsó irányítószárny segítségével minden utas saját kezűleg irányíthatja a gondoláját, valamint hangulatától és ügyességétől függően oldalirányban hintázhat, akár egészen az átfordulásig.

 


Nemcsak a mester repülőgépét lehet kipróbálni, hanem a mediterrán növényzettel és akvadukttal autentikussá tett Piazza da Vincin is lehet sétálni. Ráadásul Leonardo többi találmánya, például a fából készült daru és a kanalas kotrógép modell formájában csodálható meg a korhűen kialakított téren.

 


A St. Margarethenben található Familypark Ausztria legnagyobb szabadidőparkja. A több mint 145.000 m²-en fekvő park látványosságai négy különböző témavilágba sorolhatók: élményvár, falusi porta, meseerdő és kalandsziget. Ezenfelül a szabadidőparkban több mint 11 különféle étterem és falatozóhely található. Szezonban mintegy 160 munkatárs dolgozik a játékoknál, a vendéglátás, kertészet, műszaki feladatok és igazgatás területén. 2014-ben áprilistól november elejéig a látogatószám elérte a 496 ezer főt, valamint ez idő alatt 18.500 éves bérletet állítottak ki. 

Az idény 2015. március 28-án kezdődött, és 2015. október 26-ig tart.

Nyitvatartási idő:
március–szeptember: 9-től 18 óráig, belépés: 17 óráig, játékok: 10-től 18 óráig
október: 10-től 17 óráig, belépés: 16 óráig, játékok: 10-től 17 óráig

Belépőjegy: 20,50 euró/fő

Hároméves korig a belépés ingyenes!

Családi nap: minden pénteken, a belépőjegy 18,50 €/fő;

nyugdíjasok napja minden kedden, 60 éves kor felett a belépőjegy csak 10,50 €/fő. 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play