Giro d’Italia 8. szakasz

2015. május 16.

print

Giro d’Italia 8. szakasz

Az olasz Diego Ulissi nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hetedik szakaszát. Szombaton, az nyolcadik szakaszon a mezőny átszeli az Apennineket.

Az olasz Diego Ulissi nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hetedik szakaszát. Szombaton, az nyolcadik szakaszon a mezőny átszeli az Apennineket. 

 


Az olasz Diego Ulissi nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hetedik szakaszát. Az összetett élcsoportjában nem történt változás, azaz továbbra is a csütörtökön nagyot bukó favorit, a spanyol Alberto Contador áll az élen két másodperccel megelőzve a tavaly harmadik, olasz Fabio Arút.

Az nyolcadik szakaszon a mezőny átszeli az Apennineket. A 188 kilométer tele van emelkedőkkel, itt lesz a második hegyibefutó - ezúttal átlagosan 6%-os - a 2015-ös Giron.

 


Mario Manzoni, a NIPPO Vini-Fantini sportigazgatója: „Ezen a szakaszon nagyon sok faktort figyelemben kell vennünk, nagyon nehéz kihívás lesz. Az első dolog, hogy nem tudhatjuk, milyen lesz az időjárás. Az ország belső részébe megyünk, és ott egyaránt lehet hőség és fagy is. Folyamatosan fel és le fognak menni, vízszintes nélkül. Támadást támadás fog követni, és ez sokaknak fájni fog. Ráadásul az utolsó emelkedő nagyon nehéz, ezt tapasztalatból tudom. Talán papíron nem úgy néz ki, de biztosíthatók mindenkit, hogy a százalékok szabálytalanok, ezért sok leszakad lesz. Ezen kívül biztosan lesznek olyanok, akik ilyenkor már nagyon el lesznek fáradva, különösen azok, akik nincsenek hozzá szokva a háromhetesekhez. Az érzéseim szerint az összetettre esélyesek egy csoportja együtt fog megérkezni, de ezt nagyon nehéz kitalálni.”

Fiuggiból indulnak, az előző nap célállomásától. Híres gyógyvízéről, a világ minden tájáról érkeznek ide látogatók. Talán a versenyzőknek is inniuk kellene egy kortyot a csodavízből, mielőtt elindulnak?

Campitello Matese

A befutó Campitello Matese-ben lesz, amely Molise régió egyik legfontosabb turistaközpontja, és Közép-Olaszország leghavasabb síparadicsoma, 40 kilométernyi pályával.

Télen a lejtők ideálisak a síelők és más havas sportok kedvelőinek, míg a csendes fenyőerdőkben nagyon jól tudnak túrázni a természetkedvelők.

 


Nyáron kiváló túrákat kínál a régió, csodálatos kilátással. A legmagasabb pont a Monte Miletto, 2500 méter magasában.

 


A 60-as évekig itt csak istállók és legelők voltak, a pásztorok a Rifugio Lezzában laktak (ma már egy panzió és étterem). Pár év múlva fedezték fel az emberek a hegyet, és kezdtek el síelni rajta, a 70-es években épült ki teljesen a síparadicsom.

Helyi ételek a tagliatelle vaddisznó hússal töltve, a polenta, és a mafalade tésztafajta molise-i húsos szósszal. Borok az Aglianico (vörös) és a Falanghina, Greco és Moscato (fehér).
Többször volt már itt befutó a Giro történetében: 1969-ben (Chiappano), 1982-ben (Hinault), 1983-ban (Fernandez), 1988-ban (Chioccoli), 1994-ben (Berzin) és 2002-ben (Simoni).

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play