Ausztria pavilonja lett a legszebb Milánóban

2015. június 21.

print

Ausztria pavilonja lett a legszebb Milánóban

A Milánói Expó legszebb kiállítóterének járó elismerést az osztrákok kapták, akik 560 négyzetméteres pavilonjukban egy komplett erdőt hoztak létre.

A Milánói Expó legszebb kiállítóterének járó elismerést az osztrákok kapták, akik 560 négyzetméteres pavilonjukban egy komplett erdőt hoztak létre. A fák, bokrok mind Ausztriában honos fajták, ezzel is azt akarták szimbolizálni, hogy aki a kiállított erdő levegőjét beszippantja, az az osztrák friss és üde levegőt lélegzi be.

 


A Klaus K Loenhart építesz vezette csapat, a Team Breathe annyi fát ültetett, hogy óránként akár 1800 ember számára is biztosítani tudják az oxigént. A Breathe (lélegzet) elnevezésű pavilon az oxigén és a levegő hűtésének fontosságát is hangsúlyozza: légkondi helyett természetes hűtőrendszerrel rendelkezik, ezzel pedig megalkotja a saját mikroklímáját.

 


Az osztrákok az élő erdővel a természettel való szoros együttműködésre és annak fontosságára, valamint a klímaváltozásra hívják fel a figyelmet.

 
Ha valaki beljebb megy, akkor láthatja, hogyan kapcsolódik a pavilon az expo főtámájához a Feeding the Planet (Etessük a Bolygót) szlogenhez. A kígyózó ösvény a faszerkezet belsejébe visz, belül fákkal, bozótokkal és párafelhőkkel találkozhatunk, az út végén pedig egy bár olyan osztrák ételeket szolgál fel, amelyeknek az összetevői erdőkből származnak. Az elhelyzett mikroszkópoknak köszönhetően a látogatók szó szerint testközelből nézhetik meg a növényeket vagy rovarokat.

 


Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play