Ausztria pavilonja lett a legszebb Milánóban

2015. június 21.

print

Ausztria pavilonja lett a legszebb Milánóban

A Milánói Expó legszebb kiállítóterének járó elismerést az osztrákok kapták, akik 560 négyzetméteres pavilonjukban egy komplett erdőt hoztak létre.A Milánói Expó legszebb kiállítóterének járó elismerést az osztrákok kapták, akik 560 négyzetméteres pavilonjukban egy komplett erdőt hoztak létre. A fák, bokrok mind Ausztriában honos fajták, ezzel is azt akarták szimbolizálni, hogy aki a kiállított erdő levegőjét beszippantja, az az osztrák friss és üde levegőt lélegzi be.

 


A Klaus K Loenhart építesz vezette csapat, a Team Breathe annyi fát ültetett, hogy óránként akár 1800 ember számára is biztosítani tudják az oxigént. A Breathe (lélegzet) elnevezésű pavilon az oxigén és a levegő hűtésének fontosságát is hangsúlyozza: légkondi helyett természetes hűtőrendszerrel rendelkezik, ezzel pedig megalkotja a saját mikroklímáját.

 


Az osztrákok az élő erdővel a természettel való szoros együttműködésre és annak fontosságára, valamint a klímaváltozásra hívják fel a figyelmet.

 
Ha valaki beljebb megy, akkor láthatja, hogyan kapcsolódik a pavilon az expo főtámájához a Feeding the Planet (Etessük a Bolygót) szlogenhez. A kígyózó ösvény a faszerkezet belsejébe visz, belül fákkal, bozótokkal és párafelhőkkel találkozhatunk, az út végén pedig egy bár olyan osztrák ételeket szolgál fel, amelyeknek az összetevői erdőkből származnak. Az elhelyzett mikroszkópoknak köszönhetően a látogatók szó szerint testközelből nézhetik meg a növényeket vagy rovarokat.

 


Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play