Karibi hangulatú hajó-szigetek Bécsben

2015. július 13.

print

Karibi hangulatú hajó-szigetek Bécsben

Innováció, életöröm és kikapcsolódás inspirálta a bécsi Öreg-Dunán ringatózó, karibi hangulatú vízi járművek tervezőjét. A hajó-szigetek lustálkodós hosszú reggelik, családi vagy baráti piknikek, de egy gyertyafényes vacsora helyszíneként is különleges élményt nyújtanak.Innováció, életöröm és kikapcsolódás inspirálta a bécsi Öreg-Dunán ringatózó, karibi hangulatú vízi járművek tervezőjét. A hajó-szigetek lustálkodós hosszú reggelik, családi vagy baráti piknikek, de egy gyertyafényes vacsora helyszíneként is különleges élményt nyújtanak.

 


Újabban elég csak Bécsig utazniuk azoknak, akik sürgősen karibi hangulatra vágynak. A Shinakl Hajókölcsönző ugyanis pálmákkal, napernyőkkel és napozóágyakkal felszerelt elektromos hajókkal bővítette flottáját. „Eredetileg a barátnőmnek és magamnak terveztem az első összebújós hajót, hogy esténként együtt fürkészhessük a csillagos égboltot. Aztán az alapötletből lépésről lépésre egy átfogó üzleti koncepció született“, meséli a tervező, Dr. Martin Mai.

 
Copyright: Aquacon lr


A hangulatos, nyolc fős hajókon reggelit, piknikezést és gyertyafényes vacsorát is biztosítanak a kikapcsolódásra vágyóknak, de jazz- és klasszikus koncerteket is tartanak a bécsi Öreg-Duna hullámain. Mivel ez a szakasz lényegében véve a folyó holtága, így a fürdőzés is engedélyezett. A fedélzetre babakocsival, kerekesszékkel, sőt még négylábú kedvencünk társaságában is felmehetünk.

 
Copyright: Aquacon lr


A tervezőnek az elegancia és a kényelem mellett a fenntarthatóság is fontos szempont volt, hiszen a hajók újrahasznosított műanyag flakonokból, illetve üvegrost helyett kenderrost felhasználásával készültek. „A természettől veszek át már bevált megoldásokat, és ezeket fejlesztem tovább az elektromobilitás segítségével. A természetet példaként véve, vele összhangban és csakis a lehetőségeinkhez mérten kellene dolgoznunk“, hangsúlyozza az ötletgazda Mai. Elektromos hajói joystick-vezérlésűek, irányításuk pedig gyorsan elsajátítható, így még hajóvezetői engedélyre sincs szükség a karibi élményhez. 

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play