Lenyűgöző videón a világ legjobb helye!

2016. február 29.

print Hetedhétország.hu

Lenyűgöző videón a világ legjobb helye!

A Taste of Austria c. timelapse videójó óriási sikere után egy újabb lenyűgöző film készült, ezúttal Bécsről. Thomas Pöcksteiner és Peter Jablonowski A Taste of Austria c. timelapse videójának óriási sikere után egy újabb lenyűgöző film készült, ezúttal Bécsről. Míg az első film Ausztria legismertebb látványosságait mutatja be, addig a második Bécset járja körbe.

A lenyűgöző képeket nézve egyetérthetünk a Mercer tanácsadó cég legújabb kutatásának eredményével, amely szerint a világ nagyvárosai közül Bécsben a legmagasabb az életminőség.

A Mercer-Ranking immár 18. alkalommal vizsgálja meg az életminőség alakulását 230 nagyvárosban. Teszi mindezt évről évre, hogy támpontot nyújtson multinacionális vállalatoknak és egyéb, külföldön terjeszkedni vágyó munkáltatónak. A tanulmány legfontosabb kritériumai, a városok politikai, társadalmi és gazdasági környezete, szociokultúrája, továbbá az egészségügyi ellátások és az oktatás.

A világ nagyvárosai közül ismételten, immár sorozatban nyolcadik éve Bécs került a ranglista első helyére.

Az idei tanulmány elkészítéséhez első alkalommal vették figyelembe az úgynevezett „személyes biztonságot” is, mivel az adott város politikai és szociális stabilitása bír a legnagyobb befolyással az ott dolgozó külföldiek életminőségére. Ennek megítélésében szerepet játszik például a belső stabilitás, a bűntények aránya és a helyi bűnüldöző szervek teljesítőképessége.

Bár összesítésben első helyen végzett, Bécs a személyes biztonság kategóriájában csak az ötödik helyen áll. A legnagyobb biztonságban Luxemburgban, Bernben, Helsinkiben és Zürichben érezhetik magukat a kiküldött dolgozók. A legkevésbé biztonságos város a nemzetközi listán Bagdad és Damaszkusz.

Az aktuális történéseket is tükrözi a lista idei állása: a terrorizmus és a társadalmi zavargások következtében bizonyos európai országok jóval lemaradtak tavalyi helyezésükhöz képest. Ilyen például Párizs (71. hely), London (72. hely) vagy Madrid (84. hely). A görög főváros, Athén például a 85. helyről a 124-ikre esett vissza.

Budapest is rontott kissé tavalyi pozícióján, akkor még a 75. helyre sorolták. A kelet- és közép-európai térségben a legjobb helyet Prága vívta ki, a 69. helyre került, a térség második legjobbja Budapest előtt Ljubljana a 76. hellyel. A legrosszabb helyeket elfoglaló európai városok Kijev (176. hely), Tirana (179.hely) és Minszk (190. hely).

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play