Az osztrák hegycsúcsok újdonságai

2016. május 9.

print

Az osztrák hegycsúcsok újdonságai

A hegyek kedvelőit 2016-ban is sok innovatív újdonság várja az osztrák Alpokban.

„Régimódi fürdőzés”a Riesneralmon

A kristálytiszta vizet már az 1950-es években is igen nagyra értékelték a nyári üdülővendégek. Akkoriban stájer Donnersbachwald közepén volt egy kis szabadtéri fürdő, amelyet sűrű fakerítéssel óvtak a kíváncsi szemek elől. Ez az egykori szabadtéri fürdő inspirálta hogy egy, az egész alpesi térségben egyedülálló fürőt építsenek: 1820 méteres magasságban, közvetlenül a felvonó hegyállomása mellett épül a különleges „régimódi hegyi fürdő”, amelynek a 2016-os nyári szezon elejére készült el.
Forrás: Riesneralm

A fürdő vízfelülete 8x6 méteres lesz, a leggyakrabban használt építőelem pedig a fa. Kívülről cirbolyafenyő borítja a medencét, belülről pedig fenyővel veszik körbe a betonmagot. A hegycsúcson történő fürdőzésre hűvösebb napokon is lehetőség nyílik, mivel a vizet melegíteni fogják, a széltől pedig üvegfalak óvnak. Az üvegfalaknak köszönhetően a ürdőzők lélegzetelállító 360°-os panorámában gyönyörködhetnek. A fürdőt a Riesneralm felvonókkal lehet megközelíteni.

Impozáns kilátóstég a Karren csúcson, a vorarlbergi Dornbirn házihegyén

A nagykabinos felvonó 5 perc alatt szállítja fel utasait a Karrenre (976 m). A 13 méter hosszú stégról Innen gyönyörű a kilátás a Bodeni-tóra, a Rajna-völgyére és a svájci Alpokra.

Hókristály-világ a Zugspitzén Európában először

Eddig csak japánban és az EgyesültÁllamokban olt. Hol is lehetne jobb helyen, mint 3000 méter magasban, a hó birodalmában? Idén ünnepli a Zugspitze felvonó 90. születésnapját- 1926. július 1-én volt a nagy nap. a,ikor először elindult. Ebbőla az alkalomból 2016. július 2-8 kötözött féláron, 21 euróért lehet feljutni a csúcsra!

Vízi-élményút az aranyásók nyomában Raurisban

Rauris a Rauris-völgy 30 km hosszú Rauris-völgyben fekszik. A völgyet gyakran nevezik az Alpok aranyvölgyének vagy a Hohe Tauern Nemzeti Park ékkövének.

28 méter hosszú dínó-csúszda Steinplatte-n a tiroli Waidringban

A dino-élményvilág az 1900 m magas Steinplattéra menő felvonó hegyi állomásánál található a Triassic Parkban dínó élményvilág és egy 1.600 m mélység fölött épült korall formájú kilátó is található.

Nyári bobpálya Sankt-Coronán Alsó-Ausztriában

A 850 méter hosszú pályán akár 40 km/órás sebességet is el lehet érni.

Erdei csúszda Maria Almon

Maria Alm impozáns hegyek között fekszik, festői környezetben.

 A 200 méteres csúszda egy erdőn át vezet a Natrun-on, Maria Alm házihegyén. A tervek szerint a csúszda június elején készül el.

Új kilátó a Dobratsch Természeti Parkban

A park része a Villachi Autóút is, amelyen keresztül lehet megközelíteni az úgynevezett Rosstratten parkolót 1.732 méter magasan. Innen kényelemesen, 20 perc sétával érhető el a „Gams- und Gipfelblick“ kilátó, amelynek Swarovski távcsöveivel a lélegzetelállító panoráma mellett akár a hegyek zerge világa is megfigyelhető.
Európa legmagasabban fekvő motor múzeuma az ötztali Hochgurglban

2175 méter magasságban futurisztikus kinézetű épületben kapott helyet az új Kirchenkar-kabinos lift völgyállomása és a Top Mountain Crosspoint, Európa legmagasabban található motoros múzeuma.

A múzeumban az elmúlt 100 év motorkerékpárjaiból 170-et állítanak ki (Ducati, BMW, NSU, DKW, Zündapp, Triumph, Norton, Matchless, AJS, Brough Superior, Vincent, Honda, Henderson, Indian, Harley Davidson). Innen indul Olaszország felé a Timmelsjoch fizetős panorámaút is, amelynek fizetőállomása is helyet kapott az épületben.Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play