Bárki láthatja a foci EB trófeáját

2016. május 28.

print

Bárki láthatja a foci EB trófeáját

Június 9-ig a 2016-os foci Európa-Bajnokság trófeája egy látványos kiállítás keretében bejárja egész Franciaországot.Június 9-ig a 2016-os foci Európa-Bajnokság trófeája egy látványos kiállítás keretében bejárja egész Franciaországot.

 

 

 

A vonat négy vagonból áll, az egész 80 méter hosszú. A látogatók egy alagúton jutnak be a vonatba, amely pontos mása annak, amelyeken át a játékosok a pályára lépnek a Stade de France stadionban. Még a nézők hangját is lehet hallani!

 


Az első vagont a Trófeának szentelték: egy hatalmas focipályán mindenki elkészítheti a saját fényképét, amelyet aztán le lehet tölteni. Minden nap a 2016. letöltő egy hivatalos labdát nyer.

 


A második vagonban az öltözőbe lépnek a látogatók. Itt állították ki a francia és nemzetközi sztárok mezeit (pl. Zinedine Zidane), több híres labdát, valamint a falakon az Európa-Bajnokság legnagyobb góljait vetítik ki.

 


A harmadik, David Guetta stúdiója, a 24 résztvevő nemzetet mutatja be. Itt interaktív animációk segítségével a DJ munkáját is meg lehet ismerni, aki a bajnokság nagykövete, valamint a hivatalos dalát is ő írta. Ugyanitt jegyeket is kisorsolnak a látogatók között.

 


Az utolsó kabin a kabalákkal foglalkozik. A 2016-os EB kabalájának, Super Victor titkaitól kezdve az előző 10 kabalával is meg lehet ismerkedni. Itt is lehet nyerni: plüssöket és Super Victor dedikálta fotókat.

 


Legalább 300 ezer látogatóra számítanak, az összesen 9000 kilométer hosszú út alatt. Abban a tíz városban, ahol meccseket rendeznek, 3 napig áll majd, a többiben csak két napot.

 

 

A vonat háromszor látható Párizsban. április 1-jén a Gare de Lyon-nál állt meg. A következő alkalom most hétvégén lesz: április 29-től május 1-ig a Gare Montparnasse-nál látható, majd június 8-án a Gare du Nord-nál.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play