Nemsokára kezdődik a Fraknói Vár gyerekfesztivál

2016. június 9.

print

Nemsokára kezdődik a Fraknói  Vár gyerekfesztivál

Immár 20 éve, hogy megrendezésre került az első Fantasztikus Fraknói Vár gyermekfesztivál. A jubileumi év alkalmából sok újdonsággal készülnek a szervezők: a gyerekek ezüstből készíthetnek medált vagy láthatják a világ első dínó-lovag musicaljét is.Immár 20 éve, hogy megrendezésre került az első Fantasztikus Fraknói Vár gyermekfesztivál, mely már állandó része a Burgenlandi Kultúrnyárnak. A jubileumi év alkalmából sok újdonsággal készülnek a szervezők: a gyerekek ezüstből készíthetnek medált vagy láthatják a világ első dínó-lovag musicaljét is.

Az eddigi 19 szezon alatt több, mint 420.000 látogatója volt a Fantasztikus Fraknói Vár gyermekfesztiválnak. 2015-ben összesen 20.000 vendége volt a színes programoknak. Az első fesztiválok látogatói ma már saját gyermekeikkel keresik fel évről-évre Forfelt, a vár egerét.

A fesztivál szervezésében Fraknó önkormányzata, a falu egyesületei és több, mint 100 munkatárs veszi ki a részét.

Fennállásuk 650. évfordulóját ünnepli idén az aranyművesek céhe, így a fesztiválra ellátogató gyerekek például 925-es sterling ezüstből készíthetnek medált a mesterek segítségével.

A musical- és gyermekszínházi előadások is állandó részei a Fantasztikus Fraknói Vár gyermekfesztiválnak. Idén a világ első dínó-lovag musicaljét mutatja be a gyermekkönyv író Thomas Brezina és Gerhard Krammer zeneszerző. A történet arról szól, hogy Bronti a kis dinoszaurusz egy kalandokban gazdag időutazásra indul barátaival, Tináal és Tobival.

A Fantasztikus Fraknói Vár gyermekfesztivál idén július 9-én veszi kezdetét. A július 31-ig tartó fesztiválra a belépő gyerekeknek 11, felnőtteknek 16 euró.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
TGT Drón