Párizsból kitiltották a régi autókat

2016. július 3.

print

Párizsból kitiltották a régi autókat

Párizsban 2016. július 1-től kitiltották a forgalomból az 1997. január 1 előtt gyártott autókat a hétköznapokon. A rendelet a külföldi rendszámú járművekre is vonatkozik!Párizsban 2016. július 1-től kitiltották a forgalomból az 1997. január 1 előtt gyártott autókat a hétköznapokon. A rendelet a külföldi rendszámú járművekre is vonatkozik! 

Idén július elsejétől tehát az 1997. január 1 előtt forgalomba helyezett furgonok, személygépkocsik (dízel és benzines is), illetve az 1999. június 1-nél régebbi motorkerékpárok nem közlekedhetnek Párizs belterületén, hétköznapokon 8.00 és 20.00 óra között. Ez a rendelet a külföldi rendszámú járművekre is vonatkozik!

A rendelet a Boulevard Phériphérique-en belül eső városrészre vonatkozik, maga a Boulevard Phériphérique körgyűrű nem érintett már. Ezzel a rendelettel terjesztették ki a tavaly életbe lépő, a párizsi levegő minőségét javítani hivatott jogszabályt. Ez ugyanis már kitiltotta a fővárosi utakról a 2001. október 1. előtt gyártott nagy méretű haszonjárműveket és autóbuszokat.

A tiltással párhuzamosan szélvédőmatricákat is bevezetnek, amelyeket a károsanyag-kibocsájtás alapján osztanak ki (1997 előtt gyártott autó nem kaphat ilyet), amely alapján a forgalomcsillapított övezetekbe a behajtást tudják majd ellenőrizni a rendőrök, illetve ez alapján kezdhetik meg az autók kitiltását az esetleges forgalomkorlátozások esetén. 2016. szeptember 1-től alkalmanként 35 eurós büntetést kell fizetni a szabályszegőknek, 2017. január elsejétől pedig már 78 euró lesz a büntetés.

Hogy elkerülje a büntetést és követni tudja a szabályozásokat a matricákkal kapcsolatban is látogasson el a Green-Zones honlapjára!

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play