Kékfrankos borfesztivál Lutzmannsburgban

2016. július 25.

print

Kékfrankos borfesztivál Lutzmannsburgban

Az augusztus 5-8-án megrendezett Lutzmannsburg Borünnep idén is nemzetközi lesz: a helyi pincészetek mellett magyar, szlovák, cseh, szlovén és német borászok is kóstolásra kínálják kékfrankos boraikat.Az ünnepélyes megnyitóra pénteken, augusztus 5.-én, 19:00 órakor kerül sor. A borhoz kapcsolódó keretprogramok négy napon át kínálnak gasztroélvezeteket és szórakozást a bort ismerő és a borok iránt érdeklődő vendégeknek és családoknak. 

Szombaton este 18:00 órakor lesz a a vertikális kékfrankos kóstoló, melyre előzetes jelentkezés szükséges. A locsmándi és a vendég borászok közös, kommentált borkóstolóra hívnak: az érdeklődők megismerhetik a különböző kékfrankos bortermelő vidékek sajátosságait, a különböző országok és régiók kékfrankosainak árnyalatait, évjáratait, fajtajegyeit továbbá a locsmándi borok sajátosságait és potenciálját.

Vasárnap 17:00 órától az Ízek vásárával egészül ki a Borünnep. A Slow Food Burgenlanddal közösen, locsmándi és környékbeli kézműves élelmiszer-készítők hívnak kóstolóra és bemutatóra. Bemutatkoznak a szomszédos országok őstermelői is, regionális és szezonális termékeikkel. Többek között lekvárok, pesztók, friss kenyér, Turopolje-sertéshús specialitások, vadhús-kolbász, gesztenyés- és diós finomságok, olajok, mézek, mustárok, stb.

A locsmándi Borünnep utolsó napja, az úgynevezett Korhelyhétfő/Blauer Montag már-már legendás. Évről-évre egyre többen élvezik a „Dorfanger“ – a falu parkjának egyedülálló környezetét és hangulatát a park óriás, megvilágított fái alatt.

Luztmannsburg (Locsmánd) Burgenlandban, a határ mellett, Zsirával szemben található. A település határában van a népszerű élményfürdő, a Lutzmannsburg Sonnentherme.


(via ORF)

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play