Húsvéti programok Bécsben

2018. január 29.

print Eurocomm-PR

Húsvéti programok Bécsben

Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak március közepén sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április elejéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.Noha nincs belőlük annyi, mint a karácsonyi vásárokból, a húsvéti kirakodóvásárok terén sem kell szégyenkeznie az osztrák fővárosnak. Hetven standból áll például a Schönbrunni Kastély udvarán található vásár, amely nemcsak az egyik legromantikusabb, de legnagyobb húsvéti vására is Bécsnek. 2018. március 17-től kézműves termékek, hímes tojás, faragott fadíszek és húsvéti dekoráció mellett Ausztria legkülönbözőbb pontjairól származó ínyencségek között válogathatnak a látogatók. A legkisebbek a Nyuszi Műhelyében marcipánfigurákat vagy húsvéti asztali díszt készíthetnek, a felnőtteket pedig vasárnaponként, illetve nagyszombaton és húsvéthétfőn dzsesszkoncert várja.

Európa legnagyobb tojáshegye tornyosul 2018. március 16-tól az Altwiener Ostermarkton, a Freyungon, ahol méretben az apró fürjtojástól a hatalmas strucctojásig, stílusban pedig a hímestől a patkolton át a naiv festészet mintapéldányaiig terjed a szortiment. Sőt, a fától a kerámiáig mindenféle anyagból lehet itt húsvéti tojást kapni. Kézműves termékek, ínyencségek, a gyerekeknek pedig húsvéti barkácsműhely és bábszínház egészíti ki a kínálatot.

Ugyanitt, a Palais Harrach előtt bio termelői piac várja a tudatos húsvéti nyulakat. Tizenkilenc standnál Ausztria legjavából vásárolhatnak az érdeklődők, ráadásul, aki szakít rá egy kis időt, hogy egy szőlőlé és némi harapnivaló mellett elidőzzön itt egy kicsit, az úgy érezheti magát, mintha a falu főterén üldögélne.

Kortárs és tradicionális kézműves termékek fából, fémből, üvegből, kerámiából vagy éppen bambuszból és selyemből – ezek uralják az Am Hofon található húsvéti vásár kínálatát, amely a szervezők bevallása szerint sem mentes a nemes giccstől. Mindenesetre minden darab sok szeretettel és művészi odaadással készült a 2018. március 17-én nyíló húsvéti vásáron.

Ugyan nem elsősorban a turistáknak szól, mégis a bécsi húsvéti vásárok oszlopos tagja a 21. kerületben, Floridsdorfban található Ostermarkt am Franz-Jonas-Platz. A tizennégy stand szortimentje a húsvéti dekorációtól a hímes tojáson át az apró ajándékokig terjed, itt már március eleje óta várják a tavaszi hangulatra vágyókat.

Szintén kevésbé ismert, de évek óta az osztrák főváros húsvéti programkínálatának szerves része a Schloss Neugebäude húsvéti művészeti vására, amelyen mintegy száz hobbiművész kínálja eladásra az alkotásait. Élő zene, barkaszentelés, kastélylátogatás és színes gyerekprogramok egészítik ki a vásárt.

Temészetesen a Práter is készül az ünnepre. Koncertek, bábszínház, arcfestés, barkácsolás és rengeteg játék teszi szórakoztatóvá a húsvétvasárnapot kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A bécsi művészek és kézművesek világába, valamint az osztrák főváros kulturális életébe enged betekintést a 2018. március 14. és április 2. között zajló Kalvarienbergfest, ahol a látogatók aktív közreműködésére is számítanak. Lesz például zászlónyomó-, olajfestő- és beatboxing workshop, a kevésbé bevállalósakat pedig koncertek, felolvasóestek és érdekes előadások várják a húsvéti időszakban. 

A virágok és kertek szerelmeseinek lehet nagy élmény a bécsi városi kertészet, a Blumengärten Hirschstetten húsvéti vására, amelynek a fűszernövények állnak a középpontjában. A számos tematikus kerttel, mini-állatkerttel és pálmaházzal is rendelkező kertészet nemcsak húsvétkor, de az év bármelyik szakában megér egy látogatást. 

Nem a tavasz, hanem egyenesen a nyár vette kezdetét a bécsi múzeumnegyed, a MuseumsQuartier udvarán, ahol több mint hatvan banánzöld utcabútor várja a nagyvárosi forgatagban némi lazításra és pihenésre vágyókat. A szervezők az MQ előtti téren még egy kis zöld oázist is létrehoznak, az urban gardening szerelmesei pedig egy PopUp Gardening Store kínálatát böngészhetik végig. A szoba- és balkonnövények mellett divatos kiegészítők és kütyük sorakoznak az áruházzá kinevezett üvegház polcain. 


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play