Karácsonyi vásárok országszerte képekben

2017. december 3.

print

Karácsonyi vásárok országszerte képekben

Karácsonyi vásárok országszerte képekben.





Budapest

Ingyenes koncertek, bábszínház, betlehemes játékok, kézműves foglalkozások, jótékonysági macigyűjtés és még sok más program várja a látogatókat az Advent Budapesten elnevezésű téli fesztiválon a Városháza parkban. A vásár egészen december 27-ig látogatható a Deák tér melletti Városháza parkban. A karácsonyi vásár mellett Budapest legnagyobb karácsonyfája, óriási adventi koszorú és a csaknem száz kis fenyőből álló köztéri installáció várja a látogatókat.

Az Adventi ünnep a Bazilikánál elnevezésű rendezvényen a budapesti Szent István téren vásárral, ingyenes korcsolyapályával és fényfestéssel is várják az érdeklődőket január elsejéig. A hetedik alkalommal megvalósuló rendezvényt a környezet- és egészségtudatosság jegyében szervezik: ilyen elem a 14 év alatti gyerekeknek épült, energiabarát felhasználással üzemelő ingyenes korcsolyapálya vagy az, hogy nem vágtak ki élőfát a karácsonyfa felállításához.
    
Az European Best Destination által szervezett közönségszavazáson az Adventi Ünnep a Bazilikánál jövőre is marad Európa élmezőnyében, ugyanis bekerült a 2018-as vetélkedés 20-as listájára.

A budapesti Vörösmarty téren megrendezett Adventi- és Karácsonyi Vásárt Európa tíz legszebb vására között tartják számon. A több hétig tartó eseményen gazdag gasztronómiai kínálattal, zsűrizett kézműves és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorokkal várják a látogatókat november 10. és december 31. között. 

A gyerekeket hétvégenként bábszínházi és zenés-táncos előadásokkal szórakoztatják, valamint december elején péntektől vasárnapig, utána pedig hétköznap délelőtt és délután is kézműves játszóházban sajátíthatják el a gyertyaöntés, a mézeskalácssütés, a gyöngyfűzés, a nemezelés és a kosárfonás technikáit a fűtött faházban.

Debrecen

Több mint 200 ezer égő díszíti idén Debrecent az adventi időszakban. Az idén először a Nagytemplom előtt felállított, kivilágított óriáskerék is része a decemberi kavalkádnak, az adventi vásárban pedig közel 100 pavilonban 120 árus kínálja az ételt, italt és az ajándéktárgyakat a belvárosban.

Idén először jelentkezik önálló arculattal az adventi vásár, a forró teát és a hagyományos karácsonyi italt, a forralt bort minden árusnál ugyanolyan bögrében szolgálják majd fel. A gasztronómiai kínálat színvonalát is igyekeztek tovább emelni, így a szokásos finomságok mellett például a hagyományos debreceni páros kolbászt is megkóstolhatják a vásári forgatagba érkezők.

Eger

Győr

Kulturális és szakrális programok várják az érdeklődőket december 1-jétől minden nap az Advent Győrben programsorozat keretében több helyszínen. A korábbi évekhez hasonlóan idén is négy kiemelt szabadtéri helyszínen zajlanak a programok.

A Megyeháztér vásári jelleget ölt, a Baross úton a gasztronómia kapja a főszerepet. A Széchenyi tér a meghittséget, a szakrális jelleget tükrözi majd, ott lesz felállítva a mindenki karácsonyfája, ott gyújtják meg vasárnaponként a gyertyákat az adventi koszorún, emellett lesz betlehem és körhinta. A Dunakapu téren jégpálya, adventi i babakiállítás, állatsimogató és fénygömb várja a látogatókat.

Pécs

 


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play