Legújabb kertépítési trendek a Loire mentén

2018. április 9.

print Hetedhétország.hu

Legújabb kertépítési trendek a Loire mentén

A Chaumont-sur-Loire kastélyban 1992 óta rendezik meg a Nemzetközi Kertfesztivált, amely a világ kertépítésének aktuális helyzetét mutatja be.

 

A Chaumont-sur-Loire kastély építészetét a gótikára jellemző védelmi funkció és a reneszánsz életszeretete határozza meg. A kastély tulajdonosa Medici Katalin, Diane de Poitiers-nek adományozta a várat. A kastélyban a 18. és 19. században pezsgő szellemi élet folyt. Olyan személyiségek tették tiszteletüket egykor, mint pl. Nostradamus, a szobrász Nini, Benjamin Franklin vagy Germaine de Staël.

Jelenleg a kastély a 19. század stílusában van berendezve és díszítve, a Loire-völgyi kastélyok közül az egyik legtöbb bútorral van ellátva.

A kastélyban 1992 óta rendezik meg a Nemzetközi Kertfesztivált, amely a világ kertépítésének aktuális helyzetét mutatja be. Az eddigi fesztiválok közel 600 alkotást, a jövő kertjeinek prototípusát mutattak be. A fesztivál alkalmat ad a tehetségek és az ötletek bemutatására, ugyanakkor kiemeli a kertépítés művészetének fontosságát. Az új anyagok, növények és ötletek bemutatásával pedig a szakmai és a nagyközönség érdeklődését kívánják felkelteni. A minőségi munkák és a kreatív megoldások világszerte növelik a fesztivál hírnevét. Mára már ez a fesztivál egy kihagyhatatlan esemény a kertépítők, kerttervezők számára.

Az idén, 2018. április 24-től 2018. november 04-ig tartó 27. kertfesztivál témaköre a "gondolat kifejezése" lesz, a zsűri elnöke pedig az író Jean Echenoz.

A Loire völgye fölé magasodó Chaumont-sur-Loire kastélya a Világörökség része, kevesebb mint 2 órára található Párizstól.

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play