Kevesebb Adria: feleannyi magyar nyaralt idén a horvát tengerparton

2020. szeptember 15.

print MTI/Hetedhétország.hu

Kevesebb Adria: feleannyi magyar nyaralt idén a horvát tengerparton

A magyarok kedvenc úticéljai idén is a Kvarner régió, Split-Dalmát megye, valamint Zadar megye voltak. Az első három legkedveltebb nyaralóhely pedig Vir, Crikvenica és Rovinj volt.





A Horvát Idegenforgalmi Közösség adatai szerint a tavalyi első nyolc hónaphoz képest 57 százalékkal csökkent Horvátországban a magyar turisták vendégéjszakáinak száma, nagyobb mértékben, mint a külföldi vendégek átlagadata.

Augusztus végéig 222 ezer magyar turista 1,3 millió éjszakát töltött Horvátországban, az adatok 57 százalékkal maradnak el a múlt év hasonló időszakától. A magyar turisták - akik 80 százalékban egyéni szervezésben keresik fel az országot - vendégéjszakák szerinti legnépszerűbb úti célja a Kvarner régió, Split-Dalmát megye, valamint Zadar megye, településekre bontva Vir, Crikvenica és Rovinj volt az első három legkedveltebb nyaralóhely.

Idén is júliusban és augusztusban kereste fel a legtöbb magyar Horvátországot, ebben a két hónapban mintegy egymillió vendégéjszakát maradtak. A visszaesés a legkevésbé Dubrovnik-Neretva megyét érintette, köszönhetően annak is, hogy a lengyel LOT légitársaság 13 év után újraindította a Budapest és Dubrovnik között közlekedő járatát.

A koronavírus-járvány ellenére az első nyolc hónapban Horvátországot csaknem 7 millió turista kereste fel, akik összesen közel 48 millió éjszakát töltöttek el. Ez mindkét adatban 47 százalékos csökkenés a múlt év azonos időszakához képest.

A horvát turisztikai szakemberek 2021-ben azon fognak dolgozni, hogy több úgynevezett Covid-ambulanciát hozzanak létre a szigeteken és kisebb üdülőhelyeken, hogy a turistáknak helyben elvégezhessék a PCR-teszteket, mielőtt hazautaznak saját országukba.


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play