Berlinben dinó kér szolidaritást

2020. december 12.

print Hetedhétország.hu

Berlinben dinó kér szolidaritást

A Brandenburgi kapu előtt álló T-Rex csontváz hívja fel a figyelmet a több millió egzisztenciálisan drámai helyzetbe került emberre.





Az összes németországi munkavállaló 10%-a a művészet és a kultúra, a gasztronómia és a szállodaipar területetén a koronavírus miatt vesztette el a munkáját. Családjaik és gyermekeik számára idén nem lesz békés karácsony. 

Németországban november 2-án vezettek be az alapvető járványvédelmi óvintézkedéseken - maszkviselés, távolságtartás, gyakori kézmosás és szellőztetés - túlmutató korlátozásokat, hogy a fertőzésveszéllyel járó egymás közti érintkezések számának csökkentésével visszaszorítsák a robbanásszerűen terjedő új típusú koronavírust (SARS-CoV-2).

Csaknem teljesen leállították az idegenforgalmat és a vendéglátást, a szállodák így csak üzleti úton lévő vendégeket fogadhatnak, és a vendéglők csak elvitelre főzhetnek. Felfüggesztették a kulturális intézmények - például múzeumok, színházak és mozik -, az amatőrsport-egyesületek és a szabadidő közös eltöltésére szakosodott egyéb intézmények és vállalkozások tevékenységét is.

(Fotó: A berlini Branderburgi kapu előtt felálllított 67 milió éves T-Rex csontváz Dinosaurier-Museum Altmühltal tulajdona. (c) Manuel Weidt/Dinosaurier Museum Altmühltal)

 





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play