Királyréten átadták a felújított erdei kisvasutat

2021. augusztus 24.

print MTI/Hetedhétország.hu

Királyréten átadták a felújított erdei kisvasutat

A Börzsönyben kétmilliárd forintból megújult a Királyréti Erdei Vasút és a Kemencei Erdei Múzeumvasút.

A Királyréti Erdei Vasút teljes, 10 kilométeres pályaszakaszán új, korszerű beton keresztaljak kerültek a régi fa talpfák helyére, megújultak a peronok, a vízelvezető rendszer, valamint a pályaszakaszokon található hidak és a váltók is.

Kismaros és Szokolya településeken a zajterhelés csökkentésére zajcsökkentő betéteket helyeztek el.

Börzsöny leglátogatottabb részén az elmúlt évtizedben látványos fejlesztések történtek: ez idő alatt épült a csóványosi kilátó, a királyréti kiránduló központ, a Toronyalja pálos emlékhely, a várhegy kilátó, valamint tanösvények, parkolóhelyek, pihenőhelyek és játszóterek.

Ennek is köszönhetően tavaly már 33 százalékkal nőtt a Dunakanyarba látogató turisták száma és a növekvő létszámot növekvő lehetőségekkel ki is tudja szolgálni a térség.

Aki a kisvasutat használja, annak fontos a környezet értékeinek a megóvása. A Börzsönybe napelemes kisvasúttal is lehet már érkezni, a Vili1 és a Vili2 is várja a látogatókat.

(Címlapfotó: Felújított Rába Mk 48 típúsú dízelmozdony a Királyréti Erdei Vasút Királyrét állomása közelében az átadóünnepség napján, 2021. augusztus 24-én. MTI/Mohai Balázs)


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play