Bécs ráküldte a mesterséges intelligenciát a macskákra - különös lett az eredmény

2023. május 12.

print Hetedhétország.hu

Bécs ráküldte a mesterséges intelligenciát a macskákra - különös lett az eredmény

Az amerikaiak kedvéért Klimt és Schiele műveit macskásították MI segítségével.





Macskákkal és mesterséges intelligenciával kampányol Bécs Amerikában. Az osztrák főváros turisztikai hivatala, a Wien Tourismus macskás kontenttel és mesterséges intelligenciával hívja fel májusban a keleti partiak figyelmét Bécsre. Az „UnArtificial Art” című kampányban például Klimt A Csók és Schiele Önarckép földicseresznyével című művét macskásították MI segítségével.

Az osztrák főváros turisztikai hivatala is felült a mesterséges intelligencia vonatra – és vitt magával néhány macskát is, hogy garantált legyen a siker. Macskás kontent és mesterséges intelligencia ugyanis a fő eleme legújabb, UnArtificial Art című kampányának, amellyel az Egyesült Államok keleti partján és Torontóban hívja fel a figyelmet Bécsre.

A kampányban mesterséges intelligencia segítségével macskákra cserélték például Klimt A Csók, Egon Schiele Önarckép földicseresznyével című művén az emberi alakokat, de macskásították Bruegel Bábel tornya építése című művét is. A különleges plakátok májusban láthatók a New York-i Times Square-en, Manhattan népszerű városrészein, Chicagóban, a Millenium Parknál és Washington metróállomásain. Az UnArtificial Art kampány üzenete, hogy a mesterséges intelligencia mögött mindig eredeti alkotások bújnak meg, amelyek – jelen esetben – Bécsben láthatóak. Ráadásul a személyes élményeket semmi sem pótolhatja.

Mivel az Egyesült Államok Bécs egyik fontos turisztikai piaca, az osztrák főváros idén plusz egymillió eurót fordít az osztrák főváros amerikai népszerűsítésére.

(Fotók: © ViennaTouristBoard)





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play