Idén is megépült a mesebeli Jégtemplom a Tátrában, már látogatható

2023. november 17.

print Hetedhétország.hu

Idén is megépült a mesebeli Jégtemplom a Tátrában,  már látogatható

A téli Tátra egyik legkedveltebb látványossága, a tarajkai hatalmas jégtemplom idén is megnyitotta kapuit a látogatók előtt, mutatjuk, hogy nézheted meg.

Idén 11. alkalommal építették meg az immár hagyománnyá váló tátrai jégtemplomot, amit 2023. november 17-től az érdeklődök is megtekinthetnek. 

Az Ótátrafüred (Starý Smokovec) felett elhelyezkedő Tarajkán (Hrebienok) található építmény egészen jövő áprilisig látogatható, így aki nem szereti a nagy tömeget, annak érdemes lehet 2024 elejére időzítenie az utazást, ugyanis a karácsonyi időszakban rendkívül sok turista fordul meg itt. 

Az idei év különlegessége, hogy immár belülről is teljesen körbejárható lesz a jégtemplom, így mindenki megcsodálhatja, hogy milyen aprólékos és részletgazdag munkát végeztek a jégszobrászok.

Az idei látványosság témája a Westminster Apátság lett, II. Erzsébet királynő Szlovákiában és a Magas-Tátrában tett látogatásának 15. évfordulójára emlékezik.

 Az építéshez 225 tonna jeget, 1880 jégtömböt használtak fel, amit három hét alatt fejeztek be. Az épület legmagasabb pontja 11,5 m magasan van. Az építésben 4 ország - Szlovákia, Csehország, Németország és Lengyelország - szobrászai vettek részt. 

Ótátrafüredről sikló közlekedik a 1275 m magas Tarajka-csúcsra (Hrebienok), vagy túraúton gyalogosan is el fel lehet jutni a jégtemplomhoz. 

A Jégkupola 9.00 és 16.15 között tart nyitva, a belépés ingyenes.

(Címlapfotó: Jégtemplom 2017-ben (c) MTI)

Karácsonyi ajándékok a hegyekből a Hetedhétshopban


Kapcsolódó hírek

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play