Megnyílt Európa legmagasabb csúszdája Bécsben

2024. április 8.

print Hetedhétország.hu

Megnyílt Európa legmagasabb csúszdája Bécsben

Nagy bátorság kell Bécs legújabb látványosságához.

Különleges attrakcióval gazdagodott az osztrák főváros egyik jelképe, a Duna-torony: Európa legmagasabb csúszdáját tudhatja a magáénak. Az átlátszó, kivilágított műalkotás a híres német művész, Carsten Höller alkotása és legalább három évig a tornyon marad. Az adrenalin-függők a torony külsején, 165 méteres magasságból csúszdázhatnak egy szinttel lejjebb.

A torony északi oldalán, 165 méteres magasságból lehet lecsúszni a 15 méterrel lejjebb lévő kilátóteraszra. A 29 fokos lejtőn 7-9 másodperc alatt akár 18 km/órás sebességet el lehet érni. 

A torony üzemeltetői szerint a német művész, Carsten Höller alkotása Európa legmagasabb csúszdája. Az új attrakciót november közepétől lehet kipróbálni és legalább három évig a helyén marad.

Az új csúszda naponta 11 és 21 óra között tart nyitva, a normál belépőjegyen felül további öt eurós jegyet kell váltani.

Hermann Krammer, a Duna-torony ügyvezető igazgatója a projekt kapcsán elmondta, hogy nem volt könnyű megfelelni az összes feltételnek. Egyrészt, mert a Duna-torony 2001 óta műemlékvédelem alatt áll, másrészt pedig, mivel a legmagasabb szintű építészeti és biztonsági előírások vonatkoznak rá. 

Krammer azt is elmondta, hogy jól haladnak a panoráma-kávézó forgatómechanizmusának javítási munkái is, amely csaknem hatvan év után szorult műszaki felújításra. A tervek szerint a kávézó még idén újra elkezdhet forogni, hogy páratlan kilátást nyújtson az osztrák fővárosra.

Az 1964-es megnyitása óta 23 millió ember járt a Duna-toronyban, az elmúlt időszakban évente 420 ezren keresték fel Bécsnek ezt a híres jelképét. A látogatók 50 százaléka külföldről érkezett.

(Fotó: © Donauturm Wien / R. Fasching, K. Patzak, A. Stöger)

Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play