» Franciaország

» Franciaország » Normandie » Normandia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az fécampi apátság híres ereklyéjét több mint ezer éve látogatják a zarándokok.


Cherbourg, Fécamp, Dieppe, Honfleur és Etretat: városok, amelyek házairól és kikötőiről festett látképek ma a világ legnagyobb múzeumaiban függenek.

Megkerült a Krisztus vérét tartalmazó, ellopott ereklye a fécampi apátságba

Megkerült a normandiai fécampi apátságból hat hete ellopott, a legenda szerint Krisztus vércseppjeit tartalmazó ereklye. Az ezeréves kegytárgy egy műkincsek felkutatásával foglalkozó holland detektív közreműködésének köszönhetően lett meg.

Az ereklyét 2022. június 1-jén késő este lopták el a Le Havre kikötőjétől északkeletre fekvő fécampi apátság sekrestyéjéből. A tolvaj éjszakára bezárkózhatott az épületbe, amelyet nem védett megfelelő biztonsági berendezés.

"Az ellopott műkincsek hét-nyolc százaléka kerül vissza, nagy részük viszont megsemmisül. Ebben az esetben szerintem a tolvajnak fogalma sem volt arról, hogy mi került a birtokába" - mondta el a műkincset visszaszerző holland nyomozó, Arthur Brand a BBC-nek.

Az ereklye két fiolát tartalmazott, a legenda szerint Krisztus vércseppjeivel, amelyeket a legenda szerint egy ládában a tengerbe dobtak, és Fécampban sodródott partra. A fiolák mellett több liturgikus edényt és egyéb tárgyat is elloptak a sekrestyéből.

Brand elbeszélése szerint egy ismeretlen lépett vele kapcsolatba e-mailben, és ő vezette nyomra a lopott tárgyakkal kapcsolatban. Mint kiderült, a tolvaj a barátjánál tárolta a lopott dolgokat. Amikor a barát rájött, hogy mi került hozzá, átadta annak a személynek, aki végül értesítette a nyomozót.

Brand azt ajánlotta, hogy vigyék el neki, hagyják az ajtajánál, és csengessenek be hozzá. Ugyanis ha az apátságba vitték volna vissza, letartóztathatták volna őket.

A kalandos úton hozzákerült ereklyét Brand kedden adta át a holland rendőrségnek, amely visszaviszi a fécampi apátságba.Tartomány:Normandie
Cím:Fécamp
GPS: 49° 45′ 27.98244″, 0° 22′ 29.6076″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward