» Franciaország

» Franciaország » Hauts-de-France


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az egykori uszodában művészeti gyűjtemény kapott helyet.


A város uszodáját, Franciaország Art Déco-építészetének 1927-1932 között Albert Baert tervei szerint született gyöngyszemét 50 évnyi használat után biztonsági és egészségügyi okokból bezárták, védett épületének kapui pedig másfél évtizeden át zárva maradtak.

2000-ben az uszodát múzeumként felújították. Központi teréből szobrokkal és nagy méretű kerámiákkal teli kiállítótér lett. A Jean-Paul Philippon tervei szerint újraálmodott termekben, illetve az új szárnyban egy óriási ipari, illetve művészeti gyűjtemény kapott helyet.

A jókora medence ma sajnos már csak egy jelzésértékű, alig néhány centiméter mély vízzel feltöltött sávnak tűnik, köszönhetően annak, hogy az épület alatti pince a többek közt a bezárást is okozó statikai felmérések szerint már nem bírta volna sokáig megtartani az úszáshoz elegendő víz súlyát.

A ma La Piscine néven emlegetett hely már az első évben túlszárnyalta a várakozásokat, hiszen vezetői nyolcvanezer látogatóval számoltak, kapuján azonban 2000 óta minden évben több mint kétszázezer kíváncsi látogató lépett be.Tartomány:Hauts-de-France
Cím:Roubaix
GPS: 50° 41′ 33.73764″, 3° 10′ 40.2492″
Honlap: http://www.roubaix-lapiscine.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward