» Franciaország

» Franciaország » Centre-Val de Loire


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Fehér redőnyökkel a meleg, ekrü színű falakon, gyümölcsössel, rózsakertekkel és erdős parkokkal, könnyen érthető, hogy George Sand (Armandine Aurore Lucille Dupin, 1804-1876) miért tartotta ezt a helyet Franciaország szívében érdemesnek arra, hogy harcoljon érte.


Az erődített középkori kastély területén épült (két torony megmaradt) kastélyt 1793-ban Sand nagyanyja vásárolta meg, aki maga is a lengyel király unokája volt. Sand gyermekként ott élt a nagyanyjával, mielőtt zárdába küldték volna. Tizenhat évesen visszatért, hogy ápolja az idős asszonyt, és végül 1821-ben megörökölte a házat.

Sand egy évvel később férjhez ment egy nála kilenc évvel idősebb férfihoz, két gyermeket szült (akiknek két cédrust ültetett, amelyek ma is ott állnak), majd később szerelmével Párizsba távozott. Ezután harcolt férjével a ház birtoklásáért, a pert megnyerte, és a következő harminckilenc évben májustól novemberig a házban nyaralt, ahol Chopin (egy másik szeretője) és sok más kiválóság is megfordult. Halála után a közelben, a családi temetőben temették el.

Napjainkban a hét szinte minden napján látogatható a ház, tárlatvezetésen vehetünk részt, sőt, az évente megrendezett Chopin-díjas Nohant Fesztiválon is részt vehetünk.

 


Tartomány:Centre-Val de Loire
Cím:Nohant
GPS: 46° 37′ 34.12884″, 1° 58′ 31.89468″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward