» Franciaország

» Franciaország » Provence-Alpes-Côte d'Azur » Provence


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A múzeumban a 17. századtól napjainkig, több mint 1200 dugóhúzót állítottak ki. Kézzel faragott, géppel készített, arany, ezüst, fa, elefántcsont dugóhúzók a világ minden tájáról.


A 17. században kezdték az angolok üvegekben tárolni a bort hordó helyett. Eleinte hagyma alakú palackokban tárolták, majd hamarosan elnyerték mai formájukat, hiszen így többet és könnyebben lehetett eltárolni. A keskenyebb száj miatt muszáj volt egy hosszúkás formájú dugót kitalálni a tökéletes zárás miatt. Ez viszont elengedhetetlenné tetté a dugóhúzó feltalálását, mert kézzel nem lehetett kihúzni.

Az ipari forradalom során azonban már praktikusabban gyártható és hatékonyabban használható dugóhúzókat kezdtek készíteni, melyek már az egyszerűbb emberek számára is elérhetőek voltak.

A múzeum legrégebbi darabja a 17. század végi Franciaországból származik. Az első dugóhúzók igazi mesterremekek voltak, bár szerkezetűk még egyszerű volt, általában "T" alakúak, ezüst- és vaskovácsok kézzel készítették őket, ezért meglehetősen drágák voltak. Kevesen engedhették meg ezért maguknak, hiszen megrendelésre készültek, az összes egyedi volt.

A múzeum a Bor, mámor, Provence c. filmből ismert Ménerbes-ben található.

Árak (2013):

Felnőtt: 4 Euró.
18 év alatt ingyenes.

 


Tartomány:Provence-Alpes-Côte d'Azur
Település:Ménerbes
Cím:Domaine de la Citadelle
GPS: 43° 50′ 39.95819″, 5° 11′ 50.48927″
Honlap: http://www.domaine-citadelle.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward