» Franciaország

» Franciaország » Pays de la Loire » Bretagne


Értékeld Te is:

Nantes egyike a legszebb városoknak Franciaországban, Bretagne történelmi fővárosa napjaink egyik legdinamikusabb francia városa.


Nantes 

Nantes a bretagne-i hercegség fővárosa volt mindaddig, amíg ezt a történelmi tartományt a 16. században be nem kebelezte a francia királyság, ekkor Rennes került előtérbe.

A város mindig is vonzotta az írókat, a művészeket Jules Verne-től (Verne Gyulától), a népszerű tudományos-fantasztikus írótól Jacques Demy-ig, a franciák kedvelt filmeséig, André Breton szürrealista költőtől egészen Julien Gracqig, az ő lelkes hívéig, a francia irodalmi élet elszánt ostorozójáig, aki azzal is irodalmi hírnévre tett szert, hogy elveihez híven az irodalmi elit által neki ítélt legrangosabb elismerést, a Goncourt-díjat sem volt hajlandó átvenni.

Úttörőnek számít a nyári, különleges kulturális fesztiválja (Le Voyage à Nantes), amikor a helyi művészeti alkotások kitelepülnek a közterekre, utcákra.

A város 2013-ban "Európa Zöld Fővárosa" nyertese volt. Nantes, Franciaország hatodik legnagyobb városa, 285 ezer lakossal. A város, amelyet két nagy folyó, a Loire és az Erdre szel át, sikeresen kapcsolta össze "zöld és kék" területeit. Számos Natura 2000 és más természetvédelmi terület határos Nantes-tal, amelynek lakossága nagy gondot fordít az állat- és növényvilág megőrzésére.Tartomány:Pays de la Loire
Település:Nantes
GPS: 47° 13′ 6.1356″, -1° 33′ 13.0356″
Honlap: https://www.nantes-tourisme.com/fr

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward