» Franciaország

» Franciaország » Auvergne-Rhône-Alpes


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Portes du Soleil a világ legnagyobb határmenti síterülete.


Összefogással az Alpok 11 francia és svájci községe négyévszakos turisztikai szezont próbál kialakítani. A terepfutás és az elektromos hegyi kerékpározás síszezonon kívül is meghódítja az ösvényeket és csúcsokat a „Portes du Soleil”-en, a világ legnagyobb határmenti síterületén.

A nyári szezonban mostantól 12 síközpont üzemel 25 ülőlifttel.

A mountain bike-túrák mellett 55 határon átnyúló túraútvonalat is lehet használni, amelyek a „nyári megújulás a Portes du Soleil-ben” projekt alkalmazásában is elérhetőek. Minden ilyen túra ingyenes.

A síszezonon kívüli terület felfedezése egyre több embert vonz. Benoit Cloirec, a projekt koordinátora elmondja ennek kapcsán: „Ha csak a hegyikerékpározást vesszük, idén 1 millió 700 ezer bérletet vettek tőlünk. Több mint 800 ezren érkeztek gyalogosan, akik a sífelvonóknak köszönhetően tudtak "elnavigálni" a környéken.”

A hegy közelében élő szakemberek szerint a nyarak egyre hosszabbak, idén 2022-nyarán Chambéryben a hőmérséklet elérte a 29 fokot. Így a fenntartható turizmus fejlesztése előnyt jelent azoknak, akiknek síterepeken van vállalkozásuk.Tartomány:Auvergne-Rhône-Alpes
Cím:Portes du Soleil
GPS: 46° 15′ 58.2246″, 6° 51′ 8.30052″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward